CELJANI OSTAJAJO NA VRHU: Dolenjci zapravili odločilno priložnost za prvi državni naslov

Potek prvega polčasa si lahko preberete tukaj


V drugem polčasu je Toskić zamenjal vratarja, ko je v vrata poslal Belkaieda. Ta je upravičil njegovo zaupanje saj je gostom paral živce, ko je snedel še tako težko priigrane priložnosti.  Rumeno-modri so v drugih tridesetih minutah prikazali boljšo obrambno predstavo, ki so jo v uvodu tudi nadgradili s tremi hitrimi protinapadi ter s tem ponovno povedli za dva zadetka. V drugem delu tekme sta se taktiki ekip nekoliko zamenjali. Tokrat so bili Celjani tisti, ki so večkrat iskali svoje priložnosti preko krožnega napadalca. V 44. minuti je Aleks Vlah zadel za prvo vodstvo treh zadetkov in prisilil Zormana v minuto odmora, ki pa ni zalegla. Domači so še naprej “grizli” v obrambi in počasi a vztrajno večali svojo prednost.

Pet minut do konca srečanja se je močno zaiskrilo! Po prekršku Jovičića nad Galom Margučem so po burni reakciji slednjega na rob igrišča pritekli vsi člani obeh ekip. Sledilo je nekaj grobega odrivanja, vse skupaj pa se je zaključilo z dvema rdečima kartonoma (Marguč in Potočnik) ter dvema dvominutnima izključitvama (celjska in trebanjska klop). 

Celoten kaos ni spremenil poteka tekme. Celjani so se Trimu oddolžili za edini poraz letošnje sezone z rezultatom 30:27 in utrdili svoje kraljevanje na slovenskem vrhu.

Kakovostno in fizično tekmo je zelo korektno odpiskal naš najboljši sodniški par: Bojan Lah in David Sok.

 

FOTO: Urban Lesjak

Komentarji