Celjani ostajajo nedotakljivi

Rokometaši Celja Pivovarna Laško so prišli še do 17 zmage v letošnji sezoni in na ta način ohranili povsem sto odstotno statistiko. Tokratna “žrtev” so bili rokometaši moštva Jeruzalem Ormož, ki so v dvorano Zlatorog sicer prispeli s popotnico dveh zaporednih zmag. Celjani so v prvem polčasu še trli nepopustljive Ormožane, v drugem pa prevladali in slavili s 34:27.


Prvi polčas je potekal izenačeno, Celjani pa se niso uspeli hitro odlepiti. V 9. minuti so z golom Domna Novaka sicer povedli s 7-4, a rokometaši Jeruzalema so se z vztrajnostjo hitro vrnili v igro. V 20. minuti je Bojan Čudič iz sedemmetrovke poravnal na 11-11, Ormožani pa so tudi v zadnjih desetih minutah Celjanom dovolili le majhno prednost in tako so gostitelji na odmor odšli z izidom 18-16,

V drugem polčasu smo spremljali povsem drugačno sliko, saj so ga Grofje otvorili silovito. S serijo štirih zaporednih zadetkov so Celjani že v prvih petih minutah pobegnili na 22-16 in postalo je jasno, da bo povratek Jeruzalema ob takšni prednosti skoraj nemogoč. V nadaljevanju polčasa so Celjani preprosto držali priigrano prednost, Jeruzalem pa se ni uspel vrniti v igro.

Ob končni zmagi Celja sta bila prva strelca Celja Žiga Mlakar in Domen Novak (oba po 7), najboljšega strelca srečanja pa najdemo v vrstah Jeruzalema, kjer je z 10 goli blestel Rok Žuran.

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK JERUZALEM ORMOŽ 34 : 27

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji