Celjani ostajajo neporaženi

Zagotovo smo derbi kroga spremljali v Dobovi. Tam je gostovala vodilna ekipa lige Celje Pivovarna Laško. Ali so lahko rokometaši Dobove prva ekipa, ki v letošnji sezoni preseneti igralce Celja. Prva tekma med tema nasprotnikoma se je končala z zanesljivo zmago Celjanov, ki so slavili z rezultatom 35:21.


V začetni fazi je bila tekma še zelo izenačena in sta bili ekipi rezultatsko poravnani (3:3). Nato pa so svojo pot začeli rokometaši Celja, ki so si s tremi hitrimi zadetki priigrali prav toliko golov prednosti (3:6). Nekaj napadov kasneje je bila po zadetku Kristjana Horžena prednost štiri gol (4:8). Na začetku tekme je na golu Celja dobro formo pokazal tudi Klemen Ferlin, ki je držal goste na udobni prednosti in s tem soigralcem omogočil, da so prednost še povečali za en zadetek (6:11). Nato smo do 21. minute spremljali izenačen boj in igro gol za gol nato pa se je prednost Celja povišala na šest golov (8:14). S tem so prisili domačega trenerja Benjamina Teraša v minuto odmora. Takoj po sami minuti odmora to gostiteljem ni pomagalo, saj so gostje povedli že z osmi zadetki prednosti (8:16). Dobovčani pa se vse do konca polčasa na krilih domačih navijačev niso predali in tako do odmora prednost znižali za dva zadetka. Gostje so tako na odmor odšli s šestimi goli prednosti (11:17).

Tako kot v prvem smo tudi začetku drugega polčasa spremljali izenačen boj. Prednost Celja se je gibala med petimi in šestimi zadetki. V 34. minuti pa je prednost gostov znova narasla na osem golov (13:21). Kmalu za tem so Celjani vodstvo povišali na devet zadetkov (15:24). Igralci Dobove se niso predajali in so na vse načine poizkušali zaostanek znižati, a pravega recepta za to niso našli. V 43. minuti so imeli Celjani po zadetku Tilna Kodrina prvič na tekmo dvomestno prednost. Ta je znašala deset golov (18:28). Po dveh hitrih zaporednih zadetkov je prednost gostov narasla že na dvanajst golov (18:30), kar je bila tudi največja prednost gostov na tekmi. S tem so še enkrat več domačega stratega Teraša prisilili v minuto odmora. Po tej minuti odmora pa so gostitelji zaostanek počasi začeli topiti in zopet priti na osem golov zaostanka (22:30). Tokrat je bil minuto odmora prisiljen vzeti gostujoči trener Tomaž Ocvirk in za konec tekme umiriti svoje varovance. To mu je tudi uspelo in Celjani so tekmo suvereno pripeljali do konca. Zadnji zadetek na tekmi je sicer dosegel član Dobove Jan Mladkovič in s tem postavil končni izid srečanja 24:32. Pri domačinih je bil pričakovano strelsko najuspešnejši Marko Sintič s 5 goli, pri gostih pa je z 9 zadetki izstopal novopečeni reprezentant Kristjan Horžen.

Dobova v naslednjem krogu odhaja na gostovanje v Ormož, Celjani pa bodo pred domačimi gledalci gostili ekipo Loke.

DOBOVA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 24:32 (11:17)
Sintič 5, Kunst, Mladkovič, Krnc, Florjančič in Mijušković po 3; Horžen 9, Kodrin 6

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: MRD Dobova

Komentarji