Trebanjci strli odpor Slovenjgradčanov

Danes je bil na sporedu še ena tekma. In sicer so v Trebnjem rokometaši Slovenj Gradca. Trebanjci bi z zmago ohranili stik z vrhom, Slovenjgradčani pa bi se z zmago odlepili od dna lestvice. Prva tekma teh nasprotnikov v letošnji sezoni se je končala s tesno zmago Trebanjcev v zaključku srečanja (25:26).


V tekmo so bolje vstopili gostje in si hitro priigrali prednost štirih zadetkov (0:4). Domačini so rezultat hitro znižali na tri gole (2:5), nato pa je trajal nekaj minutni post brez zadetka obeh ekip. Tega je v 12. minuti za rezultat 3:5 prekinil Lan Grbič. V 13. minuti je prednost gostov na tri gole vrnil Žiga Lesjak nato pa smo ponovno spremljali post brez zadetka. Tokrat gola nismo videli še nekaj minut več kot pri prvem. Z nekaj obrambami sta načrte igralcem preprečevala tudi vratarja Aleksandar Tomić (Trebnje) in Valentino Soldo (Slovenj Gradec). Strelski post je tokrat prekinil kapetan domače ekipe Uroš Udovič in znižal zaostanek na 4:6. Tekma se je nato le začela razvijati in gostitelji so prišli le še na gol zaostanka (5:6). S tem je bil gostujoči trener Sebastjan Sovič primoran vzeti minuto odmora.  Po minuti odmora smo spremljali zelo izenačeno tekmo nato pa so v zaključku polčasa na plin stopili domačini. V zaključku polčasa so si tako priigrali tri zadetke prednosti s katerimi so odšli tudi na odmor (11:8).

Gostitelji tekme so odločno vstopili v drugi polčas in si hitro priigrali pet golov prednosti (14:9) in tako v zgodnji fazi drugega polčasa prisilili trenerja Soviča v prvo minuto odmora. Tudi to ni gostom prav veliko pomagalo, saj so domačini prednost povečali na šest zadetkov (15:9). V drugi tretjini drugega dela igre smo spremljali zelo izenačeno tekmo, saj je bil prednost Trebanjcev vseskozi med petimi in šestimi zadetki. V zadnjih deset minut srečanja sta ekipi vstopili ob rezultatu 20:15. V zaključek tekme pa so bolje vstopili gostje, ki so hitro po zadetku Valentina Solda prišli le na dva gola zaostanka 21:19. A tu se njihov nalet ni ustavil in le nekaj trenutkov kasneje so po zadetku Aljoše Yankovskyya prišli le na zadetek zaostanka 22:21, in tako naredili zaključek tekme zanimiv. S tem je bil domačin trener Ivan Vajdl primoran vzeti minuto odmora. V samem zaključku tekme pa so Trebanjci dokončno strli odpor Slovenjgradčanov in slavili z rezultatom 26:22. Pri domačinih je bil z 5 zadetki najučinkovitejši Leon Rašo, pri gostih pa s 4 goli Rok Cvetko.

V naslednjem krogu Trebanjci gostujejo pri Ribnici, Slovenj Gradec pa bo pred domačimi navijači gostil Izolo.

TRIMO TREBNJE : SLOVENJ GRADEC 2011 26:22 (11:8)
Rašo 5, Dobovičnik 4; Cvetko 4, Štrumpfl 3

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji