Celjani po drami ostali brez točk

Celjski rokometaši so po odlični igri v Zagrebu in prvi zmagi v novi sezoni Lige prvakov danes gostili ukrajinskega prvaka Motor Zaporožje. Ukrajinci se bodo po vsej verjetnosti s Celjani in Zagrebom borili za uvrstitev v izločilne boje tega tekmovanja. Tekma v Zlatorogu je bila tako zelo pomembna za domačine.


V tekmo so bolje stopili Celjani, ki so že v četrti minuti povedli s tremi zadetki prednosti (4:1). Domačini so v naslednjih minutah narekovali tempo in zadrževali prednost dveh golov. V 20. minuti prvega dela so Ukrajinci Celjane povsem ujeli in rezultat izenačili na 10:10. Sledila je minuta predaha, ki jo je zahteval trener Celja Tomaž Ocvirk.

Po minuti odmora so Celjani malce popustili in Ukrajinci so prvič na tekmi povedli (12:13). Domačini so se v drugem delu prvega polčasa prepočasi vračali v obrambo, kar so gostje znali izkoristiti in razlika je hitro narasla na +3. Prvi polčas se je končal z rezultatom 14:17.

Začetek drugega polčasa je izgledal nekoliko bolje. Celjani so hitro ulovili Ukrajince in z boljšo obrambo in bolj učinkovitim napadom razliko zmanjšali na -1 (19:20). V vratih Celja se je z nekaj obrambami izkazal tudi Filip Iivć in domačini so v 39. minuti izenačili na 20:20. V naslednjih minutah so varovanci Tomaža Ocvirka znova nekoliko popustili in Ukrajinci so se odlepili za tri zadetke (23:26).

V izdihljajih tekme so Celjani lovili nasprotnika, ki je skušal držati prednost dveh zadetkov. V 55. minuti so Celjani z golom Lebana vendarle uspeli izenačiti in znova smo spremljali odprto tekmo. Domačini so se dvignili, odlično zaigrali v obrambi in z minuto odmora je reagiral gostujoči trener Roland Eradze.

Gostujoča ekipa si je 59. minuti prislužila dvominutno kazen in Celjani so do konca srečanja igrali z igralcem več v polju. Celjani so imeli v zadnji minuti napad za izenačenje in Tomaž Ocvirk je 27 sekund pred koncem posredoval z minuto odmora. Po drami v zadnjih sekundah so krajšo potegnili Ukrajinci in se veselili tesne zmage z 31:32.

EHF LIGA PRVAKOV, 6. KROG

Sreda, 28. oktober, Celje, dvorana Zlatorog
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : HC MOTOR 31:32 (14:17)

FOTO Gregor Katič

 

Komentarji