Ocvirk našel razlog za poraz proti Motorju

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na tekmi 6. kroga evropske Lige prvakov izgubili proti ukrajinskemu Motorju iz Zaporožja z 31:32 (14:17). Celjska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 18. novembra, ko bo gostovala v francoskem Nantesu.


“Čestitke Zaporožju za zmago. Vedeli smo, da so zelo dobra ekipa, tehnično podkovana, z visokimi igralci in da igrajo hitro, kar so pokazali v prvem polčasu. Nam se je poznala poškodba Šarca in Ivića na zadnjem treningu. Oba sta stisnila zobe, a Šarac ni zdržal dolgo, po njegovi menjavi pa je naša obramba razpadla in prejeli smo preveč zadetkov. Pred drugim delom smo dvignili naš nivo, se vračali, lovili zaostanek, kar je zelo težko, ko pa nam je to uspelo, je popustila koncentracija in Motor je znova vodil. Na koncu se je žal razpletlo v korist gostov, vse te male napake, ki bi pomenile popolnoma drugačen rezultat, pa so nam odnesle zmago,” je po tesni zmagi gostov povedal Tomaž Ocvirk.

Matic Grošelj, igralec RK Celje Pivovarna Laško:
“To je bila res trda in prava moška igra. Zaporožje je igralo zelo čvrsto, agresivno. Težko je bilo loviti zaostanek, a sem ponosen, da smo pokazali borbo in se vrnili v igro, žal pa v ključnih trenutkih naredili preveč nepotrebnih napak, izgubili koncentracijo, ko bi jo najbolj potrebovali, Motor pa je to izkoristil, zadel in odnesel zmago.”

FOTO: Gregor Katič

Komentarji