Celjani pokvarili večer slovenskemu selektorju

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so dosegli izjemno pomembno ter prepričljivo zmago v Zagrebu, ki jim prinaša lepo prednost in nalaga odgovornost za delo, ki pa jo ta ekipa z velikim veseljem sprejema. Celjani so le štiri dni po obračunu v Zlatorogu, odigrali še povratno tekmo, tekmo 8. kroga Velux EHF Lige prvakov, ko so se v Zagrebu pomerili z večnimi tekmeci. Celjani so dosegli sploh prvo in izjemno pomembno zmago v Zagrebu, ki jim daje lepo prednost pred tekmecem, a se zavedajo, da dela še niso opravili.  

Tekmo v Zagrebu so rokometaši Celja Pivovarne Laško odlično odprli. Čeprav je Zagreb začel v napadu, so prva dva zadetka dosegli gostje, oba Šarac, ki je v dveh napadih Zagreba ukradel žogo ter iz nasprotnega napada dosegel prva zadetka na tekmi. Kodrin je v šesti minuti povišal na 0:3 in napovedal odličen prvi del Celjanov. Ti so bili na izjemno visokem nivoju v obrambi, v napadu pa so igrali potrpežljivo in tudi ko je Zagreb izenačil na tri, niso izgubili osredotočenosti. Znova so prevzeli pobudo ter domačinom niso dovolili, da bi povedli ter nekajkrat prišli do dveh zadetkov razlike. Vedno je pot do prednosti tlakovala dobra obramba, saj je Marguč dva zadetka dosegel na prazna vrata, ko je bil bodisi na mestu Ferlin ali pa so domačini izgubili žogo. Ti so nazadnje izenačili na sredini prvega dela, ko je bilo 6:6, druga polovica prvega dela pa je bila povsem v znamenju gostov. Celjski rokometaši so si priigrali štiri zadetke prednosti, potem ko je Ocvirk z menjavami ves čas skrbel za visok ritem igre, ki ni padal vse do izteka prvega dela, ko je semafor kazal +3 za pivovarje.


Drugi del se je začel z zadetkom domačinov in napovedal izjemno borbo tudi v drugem delu. In res je bila. Ko je Poteko že po petih minutah igre prejel rdeči karton, so se mnogi navijači ustrašili ali Celjani lahko zdržijo drugi del. Z izjemno borbo ter odlično igro v napadu so ves čas držali korak pred domačimi, ki nikakor niso uspeli bližje od dveh zadetkov razlike. Celjani so igrali odlično in vsak, ki je vstopil na igrišče je dodal svoje. Ko je Vujović obranil dve sedemetrovki in Ferlin dodal obrambe iz igre, njuni soigralci v napad pa zadevali iz vseh položajev, še posebej razpoložen pa je bil Šarac, na koncu z desetimi zadetki prvi strelec tekme. Zagreb je poizkušal s spremembami obrambe, a tudi z dvema igralcema več, ko sta bila izključena Horžen in Grošelj, niso uspeli priti bližje Celju. Ta je v končnico prišel zbran, povišal razliko in na koncu slavil zgodovinsko, prvo in izjemno pomembno zmago v boju za napredovanje, ki pa je vseeno še daleč in tega se zavedajo tudi v celjskem taboru, ki so se poveselili, zavedajo pa se, da je pred njimi še veliko dela. A danes imajo čas za slavje, ki se ob takšnem uspehu tudi spodobi.

Tudi po tej tekmi pa se ritem ne umirja, temveč nadaljuje v enakem tempu. Že v nedeljo bodo celjski rokometaši gostovali v Slovenj Gradcu (17.11.), nato pa jih čakajo tri domače tekme zapored. Najprej v sredo, 20. novembra Trimo Trebnje (18h), v nedeljo, 24. novembra pa bo Zlatorog videl še zadnji evropski spektakel v tem koledarskem letu. V Celje takrat prihaja madžarski Pick Szeged (17h). Samo tri dni kasneje, torej v sredo, 27. novembra pa v Celje prihaja še Izola (18h).

HC PPD Zagreb  :  RK Celje Pivovarna Laško     27:31  (11:14)

Arena Zagreb, 2500 gledalcev, sodnika: Horacek, Novotny (CZE)

HC PPD Zagreb: Ristanović 2 obramb, Ašanin 5 obramb, Šipić 5, Ereš, Vistorop 6, Mandić 3, Hrastnik, Stojnič, Horvat 3/3, Špende, Ravnić 2, Gadža 3, Hrstić 1, Bićanić 3/3, Bećiri, Vlah 1; trener: Veselin Vujovic

Izključitve: 8 min

7-metrovke: 6/9

RK Celje Pivovarna Laško: Vujovič 2/2 obrambi, Ferlin 6 obramb; Cvetko, Rakita, Razgor 4/4, Marguč 4, Šarac 10, Grošelj 3, Poteko, Žabič, Silva 2, Kodrin 3, Horžen 1, Grebenc 2, Leban 2, Novak; trener Tomaž Ocvirk

Izključitve: 12 min

Rdeči karton: Poteko 35′

7-metrovke: 4/4

Vir: RK Celje Pivovarna Laško

Foto: Gregor Katič

Komentarji