Napoved 5. kroga v 2. DRL

V 5. krogu 2. DRL se nam obeta najzanimivejša tekma v Gorišnici, kjer se bosta pomerili 2. in 3. uvrščena ekipa.


V Gorišnico prihaja še neporažena ekipa Sevnice. Mogoče so rokometaši iz Gorišnice nekoliko “po sreči” pri vrhu. Zmagali so tekmo, ki je niso odigrali, ter premagali zadnjeuvrščeno ekipo Kronosa in imajo 4 točke iz treh tekem. V prejšnjem krogu so tesno izgubili z Jadranom. Na drugi strani je Sevnica premagala Železnike, Radgono in tesno Jadran. Kljub vsemu se nam obeta zelo zanimiva tekma.

Ajdovščina po dveh zaporednih zmagah (Radgona in Cerklje) pričakuje zadnje uvrščeno ekipo Kronosa. V domači dvorani so absolutni favoriti in lahko svoj niz neporaženosti povišajo na 3 in se krepko povzpnejo na lestvici.

V Športno dvorano v Železnike prihaja Arcont Radgona, ki še vedno lovi svojo prvo zmago v letošnji sezoni. Ekipa Alplesa, ki ima letos dve zmagi in poraz proti Sevnici ravno ne bo pravi nasprotnik za mlado ekipo iz Radgone, da bi pri njih izkali točke. Alpes je absolutni favorit in kaj drugega kot zmaga domačih bi bilo veliko presenečenje.

Rokometaši Pomurja, ki so bili v prejšnjem krogu prosti in so obdržali 1. mesto na prvenstveni lestvici upajo, da bodo v svoji dvorani premagali tudi ekipo Jadrana. Očitno je ekipa iz Murske Sobote sestavila pravo kombinacijo izkušenih in mladih igralcev, da je po prvi polovici jesenskega dela v letošnji sezoni favorit za vrh lestvice. Ekipa Jadrana kljub temu ni za podcenjevati, saj so v prvih 4. krogih igrali proti nekaterim “težkim” nasprotnikom (Alples, Sevnica, Gorišnica) in proti le-tem iztržila zmago in tesen poraz.

Tekmi v Gorišnici in Ajdovščini bosta ob 18:00, v Železnikih in Murski Soboti pa ob 19:00.

5. KROG, 16.11.2019:
RD MOŠKANJCI GORIŠNICA – RK SEVNICA
RK AJDOVŠČINA – RK KRONOS
RD ALPLES ŽELEZNIKI – RK ARCONT RADGONA
RK POMURJE – RD ŠKERJANC JADRAN HRPELJE KOZINA
RK CERKLJE prosto

Komentarji