Celjani poraženi na Poljskem

V zadnjem krogu Lige prvakov pred premorom so rokometaši RK Celje Pivovarna Laško gostovali na Poljskem pri Kielcah. Po dobrem vstopu v obračun in vodstvu 6:10, so po polovici prvega polčasa vajeti v svoje rok vzeli domačini. Rezultat so najprej izenačili ter nato tudi povedli in tako na odmor odšli s prednostjo 18:15. Po izenačenih uvodnih minutah drugega polčasa so Poljaki znova stvari vzeli v svoje roke in se na koncu veselili zaslužene zmage 36:28.


Trener domačih, Talant Dujshebaev, je morda v tekmo vstopil nekoliko podcenjevalno, saj je vse največje zvezdnike (z izjemo sinov, Alexa in Daniela) pustil na klopi. Celjani so v tekmo vstopili odločno in pokazali, da se nasprotnikov ne bojijo. V 12. minuti so tako po zadetku Anteja Ivankovića (v prvem polčasu 6 zadetkov) povedli že s štirimi goli prednosti (6:10). Sledila je menjava v domačem taboru. V igro so vstopili zvezdniki kova Karačić, Remili, Nahi in Moryto. Takoj se je videla sprememba igre v domačem taboru. Predvsem je bila boljša igra v obrambi, ki Celjanom ni več dopuščala “lahkih” zadetkov. Aktualni podprvaki lige prvakov so stvari počasi začeli postavljati na svoje mesto. V 25. minuti so po lepo izpeljanem cepelinu med Igorjem Karačićem ter Nedimom Remilijem (5 golov) rezultat izenačili na 14:14. A njihov nalet se je s tem šele dobro začel. V 30. minuti so povedli z 18:14. K temu so jim z nekaj napakami pomagali tudi Celjani. Rezultat prvega polčasa (18:15) je z uspešno izvedenim strelom s sedmih metrov postavil Gal Marguč (štirje goli v prvem polčasu, od tega 3 z najstrožje kazni).

Po izenačenih uvodnih minutah drugega dela igre pa so znova na plin stopili gostitelji in v 41. minuti povedli s petimi goli prednosti (25:20). V nadaljevanju srečanja se je razbranil tudi vratar Kielc, Andreas Wolff (8 obramb). Pri Celjanih danes razpoloženega vratarja enostavno ni bilo. Yassine Belkaide je zbral 5 obramb, Gal Gaberšek nobene. To je bil tudi eden izmed glavnih razlogov, da so favorizirani Poljaki prednost počasi začeli višati. Ob koncu 53. minute so tako povedli z osmimi goli prednosti (33:25). Razlika se do konca srečanja ni več spremenila. Rokometaši Kielc so se razveselili zmage z 36:28.

LOMZA INDUSTRIA KIELCE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO  36:28 (18:15)
Moryto 8, Tournat, Karalek in Remili po 5; Ivanković 9, Marguč 6


Standings provided by Sofascore

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji