Celjanke do pričakovane zmage nad Izolo

V dvorani Golovec sta se v okviru 8. kroga ženskega državnega prvenstva pomerili ekipi Z’dežele in Izola. Dvoboj modre skupine je pripadel Celjankam, ki so bile v vodstvu skozi celotno srečanje.


ŽRK Z’dežele : ŽRK Trgo ABC Izola 31:25 (16:11)
Strnad Zelen 11, Novak 7; Berzelak 9, Krese, Treven in Vujmilović 4

Celjske rokometašice so že na samem uvodu upravičile vlogo favorita in povedle s 3:0. Izolčanke so za svoj prvi zadetek na srečanju potrebovale 5 minut. Razpoložena je bila vratarka Tajda Tripkovič.

Po 10 minutah igre so domačinke vodile že 6:1. Gostujoče rokometašice so nato vendarle uspele izenačiti moči na igrišču, toda vodstva jim kljub temu ni uspelo znižati. Moštvi sta na odmor odšli z rezultatom 16:11.

Drugi polčas je pri domačinkah odlično odprla Anika Strnad Zelen, njene učinkovitosti pa se je nato nalezla tudi Erin Novak. Pri Izolčankah je bila najbolj razpoložena Ana Berzelak.

V 52. minuti srečanja so rokometašice Z’dežele prišle do najvišje prednosti (28:20). Jasno je postalo, da je dvomov o zmagovalcu konec. Celjanke so prišle do zanesljive zmage, prednost iz uvodnih minut niso izpustile iz rok. Končni izid je bil 31:25.

Foto: ŽRK Z’dežele/Facebook

Komentarji