Celjani povozili Loko, padla štiridesetica

RK Celje Pivovarna Laško nadaljuje svoj nepremagljivi pohod po slovenskem državnem prvenstvu. RD Urbanscape Loka, ki tudi pred obračunom s Celjem kar 5 krogov ni poznala zmage, je morala proti vodilnemu moštvu priznati visok poraz s kar 40-21.


Celjani so v dvorani Zlatorog, Škofjeločanom praktično od prve minute dali vedeti, da jim ne bodo dopustili kakršnih koli možnosti za zmago. Že po prvih 15. minutah so vodili z 12-4, prednost pa je skozi celotno srečanje samo še rasla. Pri Loki sta se sicer trudila Lenart Klemenčič (6 golov) in Aljaž Jesenko (5 golov), nekaj obramb pa je zbral vratar Jošt Juričan, a vse skupaj je bilo premalo, da bi bilo Celje ogroženo na kakršen koli način. Po prvem polčasu je bila prednost domačih 21-9 in jasno je bilo, da se bo Loka izredno težko vrnila v igro.

Celjani so imeli več razpoloženih igralcev, Domen Novak in Jan Grebenc sta zabila po 8 golov, Filip Rakita jih je dodal 5. V drugem polčasu je vodstvo Celja samo še naraščalo in Loka je na koncu prejela kar 40 golov.

Visok poraz Urbanscape Loke je nekako pričakovan, saj Škofjeločani že dolgo časa ne poznajo zmage, nazadnje so slavili 19. oktobra proti Izoli. Povsem drugače je s Celjani, ki so letos zmagali na vseh tekmah 1. NLB lige.

Celjani se bodo v naslednjem krogu pomerili z MRK Krko, Loka pa bo nove točke iskala proti Ormožu.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji