Koper ugnal Krko

V obračunu s sredine lestvice sta se v koprski Bonifiki udarila RD Koper in MRK Krka. Koprčani so v drugem polčasu prikazali učinkovito predstavo in dosegli zmago s 27-21.


Koprčani so dobili prvi polčas, s tesnim izidom 13-12. V moštvu Primorcev sta bili tekom prvih tridesetih minut opazni predvsem dve imeni. Grega Krečič je v uvodnih 22. minutah dosegel kar 8 golov, med vratnicama pa ga je lepo dopolnjeval Gašper Dobaj, ki je v celotnem polčasu zbral 7 obramb. Dobaj in Krečič sta bila najzaslužnejša za minimalno vodstvo gostiteljev, medtem pa so pri Krki uprizorili bolj ekipno strelsko predstavo.

Na začetku drugega polčasa se je Krečičev učinek iz igre nekoliko zaustavil, a na sceno so stopili drugi rokometaši Kopra. Rok Marić, Jaka Avsec in ostali so poskrbeli, da je prednost Kopra začela postopno naraščati. V 54. minuti so v domačem taboru vzeli minuto odmora. V tistem trenutku so vodili za sedem (25-18), tudi v nadaljevanju pa prednosti niso spustili iz rok in v zadnjih minutah brez večjih težav srečanje pripeljali do konca (27-21).

RD KOPER : MRK KRKA 27:21 (13:12)
Krečič 9, Marić 4, Smolnik 3, Avsec 3, Sokolič 3; Kete 8, Avsec 3, Bevsec 3, Irman 3, Jakše 3

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: MRK Krka

Komentarji