Gorenje brez težav proti Mariborčanom

Tekma med Gorenjem iz Velenja in Branikom iz Maribora je bil dvoboj dveh moštev s povsem različno formo. Na eni strani Gorenje niza zmage, zadnji poraz pred nocojšnjim obračunom, je utrpelo pred dobrima dvema mesecema proti Celjanom. Na drugi strani imajo Mariborčani povsem drugačno zgodbo, saj težko prihajajo do novih točk. Velenjčani so upravičili vlogo favoritov in Branik ugnali brez večjih težav, s 36-21.


Velenjčani že v prvem polčasu niso dopuščali dvomov o tem kdo bo končni zmagovalec. Na krilih razpoloženega Matica Verdineka, ki je blestel skozi celotno srečanje so si priigrali hitro prednost. Ob odmoru so vodili z zanesljivih 16-9.

Mariborčanom so preprosto manjkali razpoloženi rokometaši. Izidor Budja je sicer dosegel 6 zadetkov, sicer pa nihče od gostov ni zabil več kot trikrat. Branik se ni v drugem polčasu na nobeni točki približal razpoloženim domačinom, ki so drveli proti svoji osmi zaporedni zmagi v državnem prvenstvu. Ob zaključnem zvoku sirene je semafor kazal 36-21 v korist Gorenja Velenja, gostje pa so bili najverjetneje še srečni, da se je tekma končala, saj bi ob razigranih gostiteljih kaj lahko prejeli tudi 40 golov.

Gorenje že čez tri dni čaka pokalna tekma, Branik pa bo čez teden dni gostil Koper.

RK GORENJE VELENJE : RD MARIBOR BRANIK 36:21 (16:9)
Verdinek 9, Kavčič M. 6, Levc 5, Kavčič A. 5; Budja 6, Ranevski 3, Jerenc, Planišek, Sivka in Zugan po 2

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji