Celjani pred najbolj neugodnim gostovanjem v sezoni

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v četrtek, v 2. krogu EHF Lige prvakov, gostovali v Barceloni, ki velja za enega glavnih favoritov za osvojitev kar dveh evropskih lovorik v tej sezoni. Vsi celjski rokometaši so uspešno prestali test na COVID-19, tako da bo tekma proti Barci lahko potekala nemoteno.


Vsi malce starejši navijači celjskega kluba se spominjajo vseh tradicionalnih dvobojev z Barcelono. Ta je bila v tistem obdobju stroj in najboljša ekipa na stari celini, ki je zaporedoma osvajala naslove. Danes je ta Barҫa, kot se imenujejo ne nogometne selekcije tega katalonskega velikana, drugačna ekipa, moderna, a zato prav tako močna in z željo osvojiti sam evropski vrh. Tega je Barcelona nazadnje osvojila v sezoni 2014/15, v tej sezoni pa ima izjemno redko priložnost, da v eni sezoni osvoji kar dva naslova. Namreč zaradi koronavirusa bo Final4 prejšnje sezone na sporedu šele decembra, Barҫa pa je verjetno prvi favorit tekmovanja, oziroma med glavnimi.

V Celju je nazadnje gostovala v prejšnji sezoni, ko je pokazala svojo moč, letos pa so ekipo še okrepili, med drugimi seveda z našima Domnom Makucem in Blažem Jancem, glede na sestavo pa bo njihovo igro krasila izjemno hitra igra. Gre za ekipo proti kateri ima celjski klub dolgo tradicijo dvobojev, v katerih so v skupnem uspešnejši Španci (11:4). V prejšnji sezoni so igralci Barҫe doma, kamor se Celjani sedaj odpravljajo, visoko slavili in prizadejali gostom enega najvišjih porazov v evropskih tekmovanjih. Pred tem sta se ekipi nazadnje srečali v sezoni 2010/11, ko sta obe tekmi pripadli Barceloni, ta je tako dobila zadnjih šest obračunov, prej pa sta se ekipi v zmagah izmenjevali. Izhodišča pred gostovanjem so torej jasna, favorit je znan, ekipa športnega giganta praktično ne kaže znakov ranljivosti, v prvem krogu smo sicer vsi pričakovali višjo zmago v Zaporožju, a kljub temu gre za glavnega favorita za prvo mesto v skupini, ki se počasi šele ogreva.

Celjani se pred tekmo ubadajo tudi z logističnimi težavami, ki jih potovanje v današnjem času zahteva. Kot da že to ni dovolj, pa je tu tudi obvezno testiranje, ki ga bodo Celjani opravili v torek (zato, da bodo lahko odigrali tekmo). Nato se morajo v četrtek v Barceloni pred tekmo testirati še enkrat, zato, da se bodo lahko v petek vrnili v Slovenijo, za katero je Španija na rdečem seznamu in je potreben 48 urni negativni test, četudi se celjska ekipa testira enkrat tedensko. Poleg neprijetnosti in izgube časa, je zelo visok tudi strošek teh testiranj, ki jih mora kriti klub sam. A to so seveda zadeve s katerimi se ekipa ne sme obremenjevati, četudi se vsi ti predpisi seveda najbolj dotaknejo prav njih.

Vir: RK Celje Pivovarna Laško

FOTO: Gregor Katič

Komentarji