Madžari dobili zeleno luč za torkovo tekmo s Trebnjem

Po odpovedi torkove tekme drugega kroga kvalifikacij za Evropsko ligo zaradi okuženosti v ekipi Balatonfüredija, so v madžarski ekipi v torek zjutraj zopet testirali celotno ekipo.


Na madžarski spletni strani Balatonfüredija so včeraj sporočili novico o ponovnem testiranju celotne ekipe na COVID-19. Tokrat so bili vsi testi negativni, tako bodo lahko rokometaši madžarske ekipe pričeli s treningi in potovanjem med svojim prebivališčem. Zaenkrat pa se še ne morejo gibati izven svojega kraja do novega negativnega testa. 

Madžarom so negativni testi omogočili začetek priprav na tekmo s Trebnjem, po novem negativnem testu pa bodo lahko rokometaši KSE Balatonfüredija v ponedeljek odpotovali v Slovenijo, kjer se bodo s Trebnjem udarili za napredovanje v 3. krog kvalifikacij za Evropsko ligo.

Napredek v 3. krog bo odločila ena tekma

Ekipi se bosta tako udarili prihodnji torek, 29. septembra, s pričetkom tekme ob 18:45. Za napredovanje v naslednji krog kvalifikacij bo odločala tekma v Sloveniji, ob primeru neodločenega izida pa bomo spremljali dva podaljška po pet minut. Če se tekma ne bo odločila po podaljških, bodo končni rezultat odločili streli s sedmih metrov.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji