Celjani prilagodili cilje veličini kluba

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je razkril cilje in pričakovanja pred začetkom sezone 2019/2020 ter predstavil ekipo, ki bo te poizkušala doseči.


Čez tri dni se s tekmo v Slovenj Gradcu uradno začenja sezona 2019/2020. Takrat se bosta udarila državni in pokalni prvak, Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje, kjer Celjani kljub številnim spremembam v ekipi želijo to prvo lovoriko osvojiti. Cilje je že takoj na začetku namreč izpostavil tudi direktor kluba, Rok Plankelj: »Vsi skupaj se zavedamo, da smo dodobra spremenili zasedbo, da je močna konkurenca in da nastopamo v zahtevni skupini lige prvakov. A mi smo Celje Pivovarna Laško in klub ima vedno visoke, najvišje cilje. Nič drugače ni niti pred to sezono, smo klub, ki jasno pove kaj si želi doseči in to so vse tri domače lovorike. Za prvo bo torej priložnost že v petek, poleg te pa seveda še naslov državnega in pokalnega prvaka. Zavedamo se, da to ne bo lahko in da je pred fanti zahtevna naloga, nič manj zahtevna ne bo tudi na mednarodnem področju, kjer smo si za cilj postavili uvrstitev v osmino finala, oziroma izločilne boje. Imamo mlado, a zelo dobro ekipo, ki je sposobna doseči vse zastavljeno, seveda bo potrebne tudi nekaj športne sreče, predvsem pa vsem v ekipi želim sezono brez poškodb, te lahko namreč najbolj krojijo usodo. A vsi skupaj smo optimisti in verjamemo v to zasedbo

Ta je doživela kar nekaj sprememb (POVEZAVA DO SEZNAMA CELOTNE EKIPE) osem je novincev, med njimi dva, ki sta se vrnila s posoje, to sta Stefan Žabić (krožni) in Tobias Cvetko (levi zunanji), eden je povratnik v dres Celjanov, Vid Poteko (krožni), ki se je vrnil iz Belorusije, novinci pa so vratar Miljan Vujović, Portugalec Diogo Silva (desni zunanji), ki je eden najboljših mladih rokometašev na svetu, Jan Grebenc (levi zunanji) se je v Slovenijo vrnil z Danske, Patrik Leban (srednji zunanji) je igral za Nexe na Hrvaškem, Domen Novak (desno krilo) pa je nastopal v Dobovi, sicer pa gre za enega izmed štirih mladinskih reprezentantov, ki so okrepili ekipo. Poteko je članski reprezentant, občasno pa sta zraven tudi Grebenc in Leban, tako da gre za okrepitve, ki bodo ekipi prinesle veliko. Za uigravanje je sicer potreben čas, a pet od osmih pripravljalnih tekem so ti fantje že dobili, seveda pa pravi preizkusi šele prihajajo: »Fantje delajo zavzeto, trudijo se in to je tisto, kar je na začetku najbolj pomembno. Tu imamo odlične pogoje za delo, za kar se zahvaljujem tudi vsem sodelavcem v klubskih pisarnah, saj se lahko nemoteno pripravljamo na začetek sezone. Za nami je pripravljalno obdobje, kjer smo imeli na začetku nekaj težav zaradi odsotnosti vseh mladih reprezentantov ter nekaterih poškodb, zato smo predvsem v taktičnem smislu začeli nekoliko kasneje, ko so se nam ob odhodu v Nemčijo priključili ti fantje. Tako smo imeli približno tri tedne časa za delo, kjer moram še enkrat pohvaliti ekipo za opravljeno, saj smo v tem času dobro napredovali, vidne so spremembe v naši igri. To je bilo najbolje vidno na turnirju v Celju, ki je potekal v minulih dneh in kjer smo iz tekme v tekmo igrali bolje. To bo pomembno, ko se bomo trudili uresničiti cilje kluba. Ti so visoki, a to je Celje in tako je edino pravilno. Sedaj je na nas, da te poizkušamo doseči, kar pa bo seveda veliko lažje ob podpori vseh okoli nas in predvsem navijačev, ki jih že sedaj vabim v Zlatorog,« je takoj po predstavitvi ekipe dejal trener Tomaž Ocvirk, ki bo imel ob sebi okrepljen strokovni del ekipe, kjer bosta poleg Aleša Anžiča (trener vratarjev) in Gorazda Žužka (maser) od te sezone dalje še Klemen Luzar in Luka Žvižej, ki bosta imela funkcijo pomočnika trenerja.

Kapetan moštva je David Razgor, ki je s 1004 zadetki tudi najboljši strelec te zasedbe: »Dobro delamo in vsi fantje so se dobro vklopili v naš sistem dela. Pred nami so prve uradne tekme, ki jih vsi že željno pričakujemo, a sam ne bi  preskakoval in razmišljal o prihodnjih ciljih. Naš prvi je petkova tekma superpokala, ki jo želimo dobiti. Letošnje priprave so bile malce drugačne od prejšnjih, veliko je bilo sprememb v igralskem kadru, spremenili smo sistem igre in veliko poudarkov je bilo namenjeno temu. Verjamem, da bomo v naslednjih tednih in mesecih samo še napredovali in dvigovali nivo naše igre. Postavili smo temelje, sedaj jih moramo samo še nadgrajevati.« Prvi preizkus te zasedbe bo že v petek, na tekmi z Velenjem, kjer David napoveduje željo po osvojitvi lovorike: »Derbiji so vedno nekaj posebnega. Velenje je v zadnjih sezonah napredovalo, letos še nekoliko osvežilo ekipo, tako, da pričakujem eno težko tekmo. Verjamem pa, da bomo mi pokazali našo kvaliteto, željo in se veselili te prve lovorike

Za navijače se prvenstveno igra rokomet, oziroma jim je namenjen šport. Seveda pa so pogoji, v katerih lahko le tega spremljajo, različni. Celje je že do sedaj imelo dobre pogoje, pripravljalo prave spektakle, ki pa jih bodo sedaj še lažje. »Dvorana Zlatorog je doživela tri novosti pred to sezono, eno smo že napovedali koncem preteklega leta, vse tri pa so krst doživele na nedavni tekmi tu. Govorimo seveda o brezgotovinskem sistemu plačevanja, ki smo ga uvedli s pomočjo našega novega partnerja Mastercarda, dvorana Zlatorog pa je postala prva brezgotovinska dvorana v Sloveniji. Druga novost sta nova razsvetljava in ozvočenje, za katera sta poskrbela Mestna občina Celje in podjetje ZPO, s katerima tudi sicer odlično sodelujemo v pripravah na novo sezono. Zato bi se obema ter županu mestne občine Celje, g. Bojanu Šrotu in njegovi ožji ekipi, želel iskreno zahvaliti za posluh in pomoč, saj nam bo to omogočalo, da rokometne in športne dogodke v mestu dvignemo še na višji nivo in naredimo takšne, na katere bomo vsi skupaj ponosni. Prva priložnost bo že 15. septembra, ko tu gostuje Flensburg, zato vabim vse skupaj, da podpremo ekipo na igrišču, mi pa se bomo potrudili, da se boste vsi pri nas počutili prijetno in doživeli zanimiv in malce drugačen športni dogodek,« je za zaključek današnjega druženja sklenil direktor Rok Plankelj.

 

Vir: RK CPL

FOTO: RK CPL / Slavko Kolar

Komentarji