Celjani prišli na gol zaostanka, več pa ni šlo

Celje Pivovarna Laško je v boju za izločilne boje Lige prvakov gostovalo pri danskem Aalborgu. Danci so vodili skozi celotno srečanje in na koncu slavili z 28-28.


Celjani so se s Danci nazadnje pomerili meseca septembra. Takrat so v dramatičnem zaključku tekme na koncu potegnili kratko in izgubili z izidom 29-28.

Tekma v Aalborgu se je začela povsem po notah domačih. Aalborg je hitro povedel s 4-0 in tempo narekoval skozi celoten prvi polčas. Veliko pove predvsem podatek, da Slovenci v prvih 12. minutah sploh niso zadeli gola. Prebudili so se šele v zadnjih minutah prvega dela igre. Danci so takrat vodili s 12-6, Celjani pa so hitro zadeli trikrat zapored in imeli celo možnost, da rezultat še znižajo. Žal so napad zapravili, Aalborg pa je bil na drugi strani uspešen in na odmor so Danci odšli z udobno prednostjo štirih golov (13-9).

Celjani so bili tudi večino drugega polčasa v zaostanku. Aalborg je uspel zadrževati prednost petih zadetkov, kljub temu pa so v 49. minuti Celjani vendarle zapretili. Približali so se celo na gol zaostanka (24-23), vendar so gostitelji ohranili zbranost in prednost znova povečali, rokometaši Celja pa so do konca tekme zabili zgolj še enkrat.

AALBORG – CELJE PL 28:24 (13:9) Saeveraas, Aggefors, Jakobsen, Smarason 4, Sönnichsen, Barthold 5, Liaba, Magnusson 1, Saugstrup 2, Aggefors, Ellebaek 4, Marcher 5, Christiansen 2, Mollgaard 2, Antonsen, Juul-Lassen 3; Gaberšek, Vujović 1, Cvetko, Cokan, Razgor, Šarac 4, Grošelj 3, Poteko, Žabić, Silva, Horžen 5, Grebenc 2, Makuc 3, Leban 5, Novak 1.

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji