Velenjčani do poraza v pokalu EHF

Velenjski rokometaši so v drugem krogu pokala EHF v domači Rdeči dvorani gostili francoskega velikana HBC Nantes. Za Francoze sta zaigrala tudi nekdanja igralca Velenja Rok Ovniček in Senjamin Burić. Velenje je bilo skozi celotno tekmo brez pravih možnosti za zmago, gostje pa so na koncu suvereno slavili in vknjižili novi dve točki.


Že na začetku tekme so Francozi Osam dali vedeti po kaj so prišli v Velenje. V uvodnih mintuah so gostje povedli z 0:2, a so se Velenjčani v 6. minuti približali na 2:3. Od tedaj se domačini niso uspeli sestaviti in gostje so pobegnili na varnejšo razliko. V 7. minuti so rokometaši Nantesa vodili že za 7 golov, prednost pa so uspeli zadržati do konca prvega polčasa (12:19).

Velenjčani so v drugi polčas krenili veliko bolje. Po šestih minutah igranja v drugem delu tekme so se v 36. minuti povsem približali Nantesu (18:21), z minuto odmora je reagiral gostujoči trener Cojean. V naslednjih minutah smo lahko spremljali igro gol za gol, Nantes pa je vseskozi držal razliko. Velenjčani so se borili, a so izkušeni Francozi do konca srečanja uspeli zadržati svojo prednost in na koncu zmagali z rezultatom 28:35.

Pokal EHF – Skupina C, 2. KROG

Nedelja, 16. februar, 18:45 (Rdeča dvorana, Velenje)
GORENJE VELENJE : HBC NANTES 28:35 (12:19)

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Komentarji