Pričakovani rezultati v 11. krogu 2. DRL

V 11. krogu 2. državne rokometne lige so bili doseženi bolj ali manj pričakovani rezultati.


V Gorišnici so Moškanjci, ki že 5. zaporednih krogov ne poznajo poraza, pričakovano premagali zadnjeuvrščeno ekipo Kronosa. V 8. minuti so domači že vodili z 8:2 in do konca prvega polčasa svojo prednost povišali na 25:11. Drugi polčas je bil bolj izenačen, saj so v drugem polčasu dobili priložnost igralci, ki po navadi ne igrajo veliko.
Pri poražencih je Gašper Hočevar dosegel 8 zadetkov, pri domačih pa Žan Ozmec 12 zadetkov.

Rokometaši Cerkelj so odigrali še drugo zaporedno tekmo v domači dvorani. Tokrat so bili pričakovano boljši od Arcont Radgone. Gostje so držali minimalni zaostanek dveh zadetkov do 27. minute, ko so domači do konca prvega polčasa svojo prednost povišali na 16:11. V prvih desetih minutah so gostje še zaostajali 4 zadetke (21:17), ko so Gorenjci naredili delni izid 6:0 in povedli z 27:17. Do konca tekme se je prednost domačih še nekoliko povišala in ob koncu so se domači veselili zmage z 36:23.
Pri domačih je Luka Stare dosegel 8 zadetkov. Najboljši strelec tekme pa je bil gostujoči igralec Matej Rojht z 10. zadetki. Skupno jih je v 10. tekmah dosegel že 105, kar je povprečno 10,5 na tekmo.

Tekma v Murski Soboti med bivšima 1B ligašema, Pomurjem in Ajdovščino, se je končala z zmago domačih, vendar veliko težje kot je prikazovala lestvica pred tekmo. Večji del prvega polčasa so vodili gostje, ki so na odmor odšli z rezultatom 10:11. Tudi v drugem polčasu so v prvem delu vodili gostje in šele v 46. minuti (po izključitvi Bratine) so domači povedli za +2 (20:18). Do konca tekme sta “pomursko barko” vlekla brata Hedl. Mlajši Jure je zadeval iz igre in na koncu dosegel skupno 8 zadetkov, starejši Jernej pa je s 100% izvajanjem 7metrovk dosegel 6 zadetkov (pred tem so njegovi soigralci izkoristili samo eno 7metrovko od 4. dosojenih). Pri gostih so Luka Bratina, Janez Koren in Tilen Masilo dosegli po 4 zadetke.
Omenimo še dvoboj vratarjev, ki se je končal neodločeno. 19-letni Fabijan Marič Vild (ki ni branil celo tekmo) in 45-letni Brane Krauthaker sta obranila po 13 strelov, medtem ko je veteran v vratih Ajdovščine dosegel še 2 zadetka.

Derbi kroga je bil v Sevnici, kjer so domači gostili ekipo Škerjanc Jadran. V prvih 10. minutah tekme so vodili gostje, v 23. minuti pa so domači prvič povedli za 4 (14:10) in prednost obdržali do konca prvega polčasa (17:13). V začetku drugega polčasa so domači povedli že za +6 (35. minuta, 20:14) in svojo prednost brez večjih težav zadržali do končnih 33:29, ko so se gostje z dvema zadnjima zadetkoma na tekmi še najbolj približali.
Pri domačih je Luka Cigler dosegel 7 zadetkov, pri gostih pa je Benjamin Berkič dosegel 12 zadetkov.

Sevnica vodi s 18. točkami in je že nekaj časa edina neporažena ekipa. Vsaj začasno so na 2. mesto skočili rokometaši Pomurja, saj je bila trenutno tretjeuvrščena ekipa Alplesa prosta (obe ekipi imate 14 točk). Sledijo Moškanjci s 13, Jadran z 11 in Cerklje z 9 točkami. Ajdovščina na 7. mestu ima 6 točk, Radgona 2 in Kronos -1 točko.

Naslednji, 12. krog bo na sporedu 7.3.2020.

Foto: Aleš Cipot (fotolens.si)

Komentarji