Ocvirk: “Takšen pristop prinaša dobre rezultate”

Celjani so včeraj v danskem Aalborgu lovili prvo zaključno žogo za uvrstitev med izločilne boje najkvalitetnejšega evropskega tekmovanja. Ob odsotnosti nekaj nosilcev igre, kar se je tudi poznalo v igri Celjanov, so gostje ves čas lovili Dance in na koncu izgubili z rezultatom 28:25.


Aalborg je ves čas nadziral potek tekme in na koncu zasluženo zmagal: “Čestitke Aalborgu za zasluženo zmago in pošteno tekmo. Imamo mlado ekipo in manjkala nam je kakšna izkušnja več, da bi takšno tekmo dobili. Dobro smo igrali v obrambi, agresivno, v napadu pa smo prihajali do čistih priložnosti, a smo bili premalo zbrani, poleg tega pa je bil domači vratar izjemen. Tako smo ves čas lovili rezultat, kar pa je težko, izgubljali smo preveč energije, kar se nam je ob odsotnosti nekaj igralcev še dodatno poznalo. Kljub temu sem ponosen na svoje igralce, ki se niso predajali in so se borili do samega konca. Takšen pristop je tisti, ki ga želimo in nam bo prinesel tudi rezultate,” je po tekmi povedal trener Celja Tomaž Ocvirk, ki je zadovoljen s pristopom na tekmo.

Igralec Celja in trelec treh golov Domen Makuc: “Obe ekipi smo igrali dober rokomet, vratarja sta imela svoj dan, mi pa smo v napadu naredili preveč napak. Zgrešili smo preveč čistih strelov, kar je pomembna naloga, ki jo moramo popraviti do naslednjih tekem.”

FOTO: Gregor Katič

Komentarji