Jovičić: “Razlika je bila očitna”

Velenje je včeraj odigralo prvo domačo tekmo skupinskega dela pokala EHF. V goste v Šaleško dolino so iz Francije pripotovali rokometaši Nantesa, ki zasedajo prvo mesto v skupini C. Francozi so na tekmi v Velenju upravičili vlogo favorita in zasluženo vknjižili drugo zmago v drugem najkvalitetnejšem klubskem tekmovanju v Evropi.


Trener Velenja Zoran Jovičić je po tekmi priznal boljšo kvaliteto nasprotnika: “Gre za res vrhunsko ekipo, kjer je bila razlika očitna. V prvem polčasu so naredili razliko, mi pa za moje pojme nismo prikazali vsega, kar znamo. Ampak tudi če bi dali od sebe svoj maksimum, vprašanje če bi bilo to dovolj. Dobro so se pripravili na nas in nas niso podcenjevali. To je seveda velika izkušnja za nas, tudi za sam klub, da igramo s takšnimi ekipami kot je Nantes, to nam mora biti v čast. Glave gor in gremo naprej.”

Strelec 8 golov za Velenje Matic Verdinek meni, da bi bila slika ob boljši predstavi v prvem polčasu povsem drugačna: “Nantes je dobra ekipa, mislim pa, da mi prvi polčas nismo prikazali vsega kar zmoremo. Menim, da če bi mi igrali 60. minut na takšnem nivoju, kot smo na začetku drugega polčasa, bi lahko bila zgodba drugačna. Igrali so zelo hiter rokomet, tempo igre je bil visok, zato smo tudi mi delali napake v igri. Zaslužena zmaga Nantesa, fantom pa bi čestital za prikazano igro, saj mislim, da smo dali od sebe vse, kar smo lahko proti takšni ekipi.”

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

FOTO: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Komentarji