Celjani prvič z navijači

Rokometaši Celja Pivovarne Laško pričakujejo THW Kiel, poleg tega pa se veselijo, da bodo na tribunah prvič v tej sezoni pozdravili omejeno število navijačev.


Nasprotniki v skupini B so izjemni. Po gostovanju v Barceloni, sedaj v Zlatorog prihaja THW Kiel. Nasprotnik, s katerim so si Celjani nasproti stali že desetkrat, šest zmag so zabeležili Nemci, ena tekma se je končala brez zmagovalca, tri zmage pa so na strani Celja. Nazadnje sta si ekipi stali nasproti v ligi prvakov, v sezoni 2017/18, ko so celjski rokometaši s tremi zadetki razlike slavili v Kielu, slednji pa je nato za zadetek zmagal v Celju. 

Kiel prihaja v Celje z jasnim ciljem, da osvoji dve točki in ne dovoli presenečenja. A po drugi strani se je vseh deset tekem, z izjemo ene, končalo z razmeroma nizko razliko, tudi takrat, ko so bili igralci Kiela izraziti favoriti. Domači igralci žal ne bodo mogli računati na podporo polne in glasne dvorane, ki jim je na takšnih tekmah pomagala, bodo pa prvič od meseca marca na tribunah vsaj nekateri navijači. Namreč kakšnih 350 jih bo lahko prisotno poleg igralcev, organizatorjev, medijev in ostalega osebja, ki bodo skupaj dosegli število 500, kolikor je dovoljenih. Gotovo bodo tudi ti lepa poživitev sicer praznih tribun in verjamemo, da bodo dali dodatno energijo domačim igralcem na igrišču.

Tekmo si bo v neposrednem prenosu mogoče ogledati na ArenaSport, s katero je Evropska rokometna zveza v tej sezoni sklenila sodelovanje, poleg tega pa bo tekmo mogoče spremljati tudi preko radijskih valov na Val 202.

Komentarji