Zorman: “Ne zaustavljamo se tukaj”

Rokometaši trebanjskega Trima so se uvrstili v skupinski del evropske lige, potem ko so na današnji tekmi v Novem mestu premagali madžarski Balatonfüred s 23:22 (13:10). Njihovi tekmeci v skupinskem del bodo znani po žrebu, ki bo v četrtek, 1. oktobra, na Dunaju.


Trebanjci so dobili bitko za skupinski del drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. Po pravi drami so v dolenjski prestolnici na kolena položili tekmece iz Blatnega jezera ter dosegli svoj največji uspeh na mednarodni sceni. Po odločitvi Evropske rokometne zveze (EHF) je o napredovanju v skupinski del odločala le ena tekma, načrtovana prva tekma v Balatonfüredu je bila odpovedana zaradi okužbe s koronavirusom v madžarski ekipi.

Do 18. minute je bila tekma povsem odprta (6:6), nato pa sta Anže Dobovičnik in Gregor Potočnik soigralce popeljala do prve prednosti dveh golov (8:6) in gostujočo klop prisilila v prvo minuto odmora. Ta je začasno zaustavila nalet domačih rokometašev, Madžari so se jim približali na gol zaostanka (9:8).

“Čestitam mojim varovancem za izjemno zmago. Uvrstitev v skupinski del evropske lige je eden izmed večjih uspehov v zgodovini kluba. Ekipa je s celotnim strokovnim štabom pokazala izjemen karakter, se borila do zadnje sekunde, a tukaj ne bomo obstali. Še naprej se bomo borili do konca in skušali zadržati zmagovalno mentaliteto,” je po zgodovinski zmagi Trima povedal trener Uroš Zorman.

LIGA EHF, KVALIFIKACIJE, 2. KROG:

Torek, 29. septembra:
RK Trimo Trebnje : Balatonfuredi KSE 23:22 (13:10)

RK Trimo Trebnje: Tomić, Brana; Kotar 3, Grbič 2, Dobovičnik 3, Cirar 5, Potočnik 2, Rašo 1, Didovič, Udovič 1, Cingesar 1, Grojzdek 1, Hamidović 4, Kamnikar, Florjančič, Kmet

Balatonfuredi KSE: Bosz, Ando; Kemeny 6, Varga 3, Boka 2, Szollosi, Kohegyi, Denes, Alvarez Rodriguez 2, Shynkel 2, Ag, Malinović 6, Szucs, Brandt, Draskovics 1, Hatar;

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji