Celjani se iz Ormoža vračajo s polnim izkupičkom

Obračun med Ormožem in Celjem je potekal v dvorani Hardek, kjer Celjani do sedaj še niso izgubili. So edino slovensko moštvo, ki se lahko pohvali tovrstnim dosežkom, ki bo trajal še vsaj nekaj časa, saj so bili Grofje uspešni tudi nocoj.


Slabih nekaj minut prvega polčasa je potekalo izredno izenačeno, nasprotnika sta si izmenjavala vodstvo. Celjani so do prvega večjega vodstva vendarle prišli v 21. minuti, saj je Gal Marguč takrat zadel za 10-14. Ormožani so se pobrali in v 25. minuti znova poravnali izid na 14-14. Kljub temu so Celjani kmalu ponovno prevzeli pobudo in na odmor odšli s prednostjo 15-17.

V drugem polčasu so gostje svoj nivo igre še dvignili in prestavili v višjo predstavo. Njihova rezultatska prednost je naraščala in v 40. minuti je Veron Načinović zadel za 17-25, Ormožani pa niso več imeli možnosti, da bi ujeli razpoložene Celjane. Potem, ko so rokometaši Celja bežali že z 8 goli prednosti so gostitelji v zadnjih minutah poraz le nekoliko omilili in semafor je tako na koncu kazal 30-37.

 

 

 

Komentarji