Ribnica nadigrala Krko in popravila vtis iz zadnjih tekem

Rokometaši RD Riko Ribnica so v 6. krogu Lige NLB v domači dvorani gostili ekipo MRK Krka. Ribničani so pred domačimi navijači poizkušali popraviti vtis zadnjih dveh tekem, ko so izgubili s Trebnjem in bili premočno poraženi v Ormožu. Zadnja tekma proti Kopru jim je odpadla. Proti istim nasprotnikom je na zadnjih dveh tekmah dva poraza zabeležila tudi Dolenjska ekipa. Obe ekipi sta tako iskala zmago s katero bi spreobrnila rezultatsko krivuljo.


V prvih 10. minutah srečanja smo spremljali igro gol za gol (4:4). Nato pa se je odprlo domači ekipi. S tremi hitrimi zadetki so povedli z 8:5 in tako v minuto odmora prisilili trenerja Krka Romana Zarabca. A kot se je izkazalo je to gostitelje le še podžgalo. V 21. minuti so po delnem izidu 5:2 in dveh zaporednih zadetkih Blaža Nosana povedli z 13:7. Novomeščani so poizkušali na vse načine do konca prvega dela igre znižati zaostanek, a kaj več kot do razlike štirih zadetkov jim ni uspelo priti. Gostitelji so tako na odmor odšli ob prednosti šestih golov (19:13).

Po podobnem začetku kot v prvem polčasu si domačini v 36. minuti po dveh zadetkih Brina Cimermana povedli za osem golov (24:16). Trener Krke je z minuto odmora tako ponovno poizkušal ustaviti nalet Ribničanov. Tokrat mu je to uspelo in v 45. minuti so Dolenjci prišli na pet golov zaostanka (28:23). Naslednjih deset minut smo spremljali reprizo iz začetka obeh polčasov nato pa so rokometaši Ribnice s tremi hitrimi zadetki prvič na tekmi prišli na devet zadetkov prednosti (37:28). A pri tem se niso ustavili in v 58. minuti po zadetku Uroša Miličeviča povedli za deset golov (39:29). Čeprav je bil zmagovalec znan že pred koncem domačini niso ničesar prepustili naključju in tekmo na polno odigrali do samega konca. Končni rezultat srečanje je bil 41:30.

Pri domačih je bil strelsko najučinkovitejši Blaž Nosan, ki je zadel sedemkrat, za goste je bil s šestimi zadetki najuspešnejši Jaka Avsec.

RIKO RIBNICA : KRKA (19:13)
Nosan 7, Ranisavljević in Pucelj po 6; Avsec 6, Kukman 4

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Foto: Gašper Simonič/MRK KRKA

Komentarji