Celjani sklenili strateško sodelovanje z Barcelono

Ob odhodu Domna Makuca iz Celja v slovito Barcelono so v celjskem klubu sklenili posebno strateško sodelovanje z najtrofejnejšim klubom v Evropi. Gre za prav posebno sodelovanje z obema kluboma, ki bo služilo kot dobra popotnica za spoznavanje novih talentov in predstavljalo pozitivne izkušnje s strani trenerjev obeh klubov.


Sodelovanje bo predstavljalo izmenjevanje izkušenj, ko bo veliko članov celjskega kluba (strokovni štab in vodstvo kluba) odšlo v Barcelono in spoznavalo način delovanja kluba. Celjani tako uspešno nadaljujejo sodelovanje z evropskimi rokometnimi velikani. Po sodelovanju z Veszpremom, Kielcami, Portom in Kielom, je klub iz Katalonije naslednji gigant, ki se je odločil za sodelovanje s celjskim klubom.

“Trajnostni razvoj je izjemno pomemben za naš klub, saj je integralni del naših temeljnih vrednot. Podpis strateškega sodelovanja z najtrofejnejšim rokometnim klubom v Evropi je dokaz le tega. To pove veliko o pomenu Celja in naše rokometne šole v Evropi, naš glavni cilj bo tudi v prihodnje osredotočen na neprestano vlaganje v naše mlade talente. FC Barcelona, kot športna inštitucija sestavljena iz različnih športov, nam je lahko na vseh ostalih področjih ideal kako delovati v športno poslovnem svetu,” je ob podpisu strateškega sodelovanja z Barcelono povedal predsednik kluba Jernej Smisl.

“Pojavila se je priložnost za ustvarjanje skupnih vrednot in posledično povečanju ugleda. Sedaj bomo imeli možnost pobližje soznati športno korporacijo in se naučiti novih stvari, ki bodo tudi nam v pomoč. Verjamemo, da bomo v prihodnjih mesecih in letih prilagajali obliko sodelovanja do te mere, da bomo oboji maksimalno izkoristili vse njegove prednosti. Veselimo se začetka, Domnu pa želimo vse najboljše v novi sredini,” še dodaja Smisl.

Komentarji