Uradno: Domen Makuc do sanjskega prestopa

Po govoricah o odhodu slovenskega rokometnega bisera Domna Makuca, so na celjski uradni spletni strani objavili novico o odhodu mladega igralca. Slovenski rokometaš je s svojimi atraktivnimi potezami in vizijo v igri prepričal slovito Barcelono in po uspešnih zdravniških pregledih z njo podpisal 4-letno pogodbo.


Veliko rokometnih velikanov je pokazalo zanimanje za 20-letnega Makuca, najbolj vztrajni in prepričljivi pa so bili rekorderji po številu osvojenih naslovov zmagovalcev lige prvakov iz Barcelone. 20-letni Makuc, ki je imel s Celjem Pivovarno Laško pogodbo še za dve sezoni, bo v Barceloni igral naslednja štiri leta.

Za člansko moštvo Celja Pivovarne Laško je zbral 92 nastopov, se štirikrat veselil naslova državnega prvaka, dvakrat pokalnega zmagovalca, s soigralci pa so osvojili tudi dve superpokalni lovoriki. Organizator igre se kot sploh prvi, v Sloveniji vzgojeni športnik najtrofejnejšega slovenskega rokometnega kluba, neposredno seli k največjemu rokometnemu klubu na svetu. Pred njim je dres nešega tekmeca v novi sezoni lige prvakov oblekel Luka Žvižej, v novi sezoni pa bo dres aktualnih španskih prvakov nosil še en nekdanji pivovar Blaž Janc.

Makuc ob podpisu pogodbe z Barcelono: “Najprej bi se želel zahvaliti navijačem, ki so nas ves čas podpirali in žal mi je, da se od njih ter vseh ostalih nisem mogel posloviti na igrišču. Prepričan sem, da bodo tudi v prihodnje glasno podpirali moje sedaj že bivše soigralce, ki so mi pomagali na moji poti in si to podporo zaslužijo. Prav veselim se, ker bom v letošnji sezoni znova prestopil prag Zlatoroga ter slišal to navijanje in začutil vzdušje. Hvala celjskemu klubu, ki mi je ponudil priložnost in vsa leta izkazoval veliko zaupanje, da sem lahko napredoval in prišel do naslednjega koraka v moji karieri. To so mi omogočili vsi moji trenerji do sedaj, zato gre zahvala tudi njim, z njihovo pomočjo sem napredoval in dali so mi zelo veliko. V Celju sem se odlično počutil, tu je vse kar si mladi rokometaš lahko želi na rokometni poti. Napredoval sem v svoji igri in vedno se bom rad vračal v moje mesto in dvorano Zlatorog. Hvala Celje,” ob slovesu od Zlatoroga sporoča Domen Makuc.

Predsednik celjskega kluba Jernej Smisl o odhodu Makuca: “Klica Barcelone se ne zavrača. Predvsem, če pride za 20-letnika, ki ima kot doma vzgojeni igralec, prvi možnost prestopiti v najtrofejnejši evropski klub v kateremkoli športu neposredno iz slovenske lige. Verjamem, da je Domen tu dobil prepotrebno znanje in izkušnje, ki jih bo s svojim talentom izkoristil v Barceloni in zablestel tudi tam. Njegova meja je nebo in verjamem, da je podobno tudi s podpisom strateškega sodelovanja med kluboma.”

Foto: Gregor Katič

Komentarji