Celjani so Veszpremu nudili več kot dober odpor, a so jih napake stale novih točk

Le tri dni po zmagi nad Zagrebom smo v dvorani Zlatorog ponovno spremljali tekmo lige prvakov. Tokrat so rokometaši RK Celje Pivovarna Laško v 11. krogu gostili madžarski Veszprem. Madžari so trenutno na drugem mestu skupine B pri šestih zmagah, treh porazih in enem neodločenem rezultatu. Na prvi tekmi teh dveh nasprotnikov so brez težav z rezultatom 39:24 slavili  igralci Veszprema.


Na začetku smo videli zelo izenačen dvoboj z kar nekaj raztrgane igre na obeh straneh. Spremljali smo igro gol za gol. V 13. minuti pa so si gostje kot prvi priigrali dva zadetka prednosti (7:9). Že v naslednjem napadu je vodstvo Veszprema na tri gole (7:10) povišal Španec Jorge Maqueda. Tako je moral minuto odmora vzeti trener Celjanov Tomaž Ocvirk. Kot se je izkazalo v nadaljevanju je to njegovim fantom pomagalo, saj so po zadetku tudi danes izjemnega, mladega Arsenije Dragaševića prišli le še na gol zaostanka (9:10).  Po nekaj napakah v nadaljevanju smo tako na naslednji gol čakali kar pet minut.  V zaključek so bolje vstopili Madžari, ki so si zopet priigrali tri gole prednosti (9:12). V 26. minuti so prednost po zadetku bivšega Celjana Gašperja Marguča povišali na štiri (11:15). Celjani so imeli po dobrem zaključku priložnost, da do polčasa rezultat izenačijo, a jim to ni uspelo. To so izkoristili Madžari in tako na odmor odšli s prednostjo dveh golov (14:16).

Po spodbudnem uvodu Celja v drugi polčas pa je igra v nadaljevanju padla. Napake Celjanov pa so lepo izkoriščali gostje in si tako v 39. minuti priigrali že pet golov prednosti  (17:22). V oči najbolj bode podatek o strelih s sedmih metrov, Do 42. minute so imeli rokometaši Celja na voljo štiri izkoristili pa le eno.  Celjani niso našli prave rešitve za obrambo Veszprema. Prihajalo je do neizdelanih strelov, ko pa jim je uspelo prebiti obrambo je bil velikokrat na pravem mestu še gostujoči vratar Vladimir Cupara. Rokometaši Celja so imeli veliko težav tudi ob igri z igralcem več. Enostavno je danes rokometašem Celja premalo zbranosti v ključnih trenutkov v napadu ter slaba realizacija strelov s sedmih metrov odnesla možnosti za morda točko. Tekma se je končala z rezultatom 25:29.

Pri Celjanih je bil s  šestimi goli najučinkovitejši Matic Grošelj, za Veszprem je bil najuspešnejši bivši Celjan Gašper Marguč s petimi zadetki, Blaž Blagotinšek je dodal dva zadetka.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : VESZPREM   (14:16)
Grošelj 6, Horžen 4; Marguč 5, Maqueda in Lekai po 4

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji