Velenjčani nadaljujejo niz neporaženosti

Nocoj sta se v Športni dvorani Slovenj Gradec srečali ekipa domačega Slovenj Gradca in rokometaši RK Gorenje Velenje. Obe moštvi sta do medsebojnega obračuna odigrali 13 tekem v letošnji sezoni 1. NLB lige. Medtem, ko so Velenjčani pred samim obračunom s 24 točkami zasedali tretje mesto, pa so bili Slovenjgradčani dve mesti za njimi s 16 točkami. Gorenje poraza ne pozna že vse od 13. oktobra lani, tudi proti Slovenj Gradcu pa je potrdilo izvrstno formo in zmagalo z 29-33. 


V uvodnih 12 minutah smo spremljali izenačen obračun, saj so rokometaši Slovenj Gradca nekajkrat povedli za gol, a so Velenjčani vsakič uspeli izenačiti. V 13. minuti je Tilen Sokolič prvič na obračunu poskrbel, da so do vodstva prišli tudi gostje (5-6). V nasprotnem napadu je pomembno obrambo zbral še velenjski vratar Aljaž Panjtar in tako svojemu moštvu priboril priložnost, da si priigra prednost dveh zadetkov. To so Velenjčani zagrabili z obema rokama in v 15. minuti z zadetkom Domna Tajnika povedli s 5-7. V nadaljevanju polčasa so gostje držali minimalno prednost in na odmor odšli z vodstvom +3 (12-15).

V drugem polčasu so rokometaši Gorenja zaigrali še bolje. Po petih minutah so ekspresno prišli do vodstva s 13-20, kar je bila do tedaj tudi njihova največja prednost na tekmi. V nadaljevanju so Slovenjgradčani stabilizirali dogajanje na igrišču, a niso uspeli priti do serije, ki bi jim pomagala ujeti priključek. Žarek upanja za gostitelje se je sicer prižgal v 47. in 49. minuti, ko prišli na -4, a bliže jim Velenjčani niso pustili. Domači so se znova približali v samih izdihljajih tekme, ko je bil rezultat celo 29-32, a takrat so imeli že premalo časa za preobrat.

V vrstah Velenja je z 8 zadetki blestel Aleks Kavčič, po 6 pa so jih dosegli Tilen Sokolič, David Miklavčič in Ibrahim Haseljić. Najboljši strelec Slovenj Gradca je bil Nemanja Živković s 7 zadetki.

RK SLOVENJ GRADEC : RK GORENJE VELENJE 29 : 33

Foto: RK Gorenje Velenje/Aljaž Sešel

Komentarji