Celjani suvereno nad Dobovo

Rokometaši Celja Pivovarne Laško in Moškeda rokometnega društva Dobova so danes odigrali tekmo 11.kroga 1.NLB lige. Vsekakor je bil favorit obračuna že znan, za Celjane je bila današnja tekma kot nekakšen trening pred nedeljskim obračunom proti Motor Zaporozhyem.


Tekmo so otvorili domačini in takoj povedli z delnim izzidom 3:0. Domači vratar Aljaž Pajntar je zaklenil svoja vrata in gosthe so do prvega zadetka prišli šele v 5. minuti. Celjani so prednost 4 zadetkov držali vse do 10. minute, ko so naredili nekaj napak v napadu, kar pa so gostje dobro izkoristili. Gostiteljem so se Dobovčani v 14. minuti uspeli približali na gol zaostanka. Slednja se je za zadetek še povečala in zaostanek 2 zadetkov so držali vse do 22. minute. Nato pa je v dobovskih vrstah zopet nekoliko padla zbranost in Celjski vitezi so znova povečali svojo prednost in ob polčasu vodili z rezultatom 19:14.

Drugi polčas so Dobovčani začeli v slogu prvega. Borili so se, vendar je bila Celjska obramba premočna in njihova prednost se je le še povečala. Slednja je bila v 39. Minuti že 8 zadetkov, 26:17. Nato pa so domačini nekaj žog izgubili in Dobovčani so uspeli narediti delni izzid 0:3. Veselje pa ni trajalo dolgo, Celjani so v 46. minuti prvič prišli do prednosti 10 zadetkov, 30:20. Dobovčanom so popolnoma pošle moči in domačini so slavili z rezultatom 41.25.

Pri domačih je bil s 6 zadetki najbolj natančen Jan Jurečič, William Accambray in David Razgor sta dala oba po 5 zadetkov. Pri gostih pa sta po 4-krat zadela Matevž Kunst in Marko Sintič.

Celjani v nedeljo igrajo tekmo Lige prvakov proti ekipi Motor Zaporozhye, nato pa jih v naslednjem krogu ponovno čaka domača tekma. V Zlatorog pride ekipa Kopra. Dobovčani pa v naslednjem krogu odhajajo na gostovanje v Maribor.

RK Celje Pivovarna Laško: Vujović, Jurečič 6, Malus 2, Kljun 1, Košec 2(2), Razgor 5(1), Ovniček 4, Šarac 3, Nenadić 4, Panjtar, Accambray 5(3), Ferlin, Kodrin 3, Horžen, Anić 3, Bećiri 3

Trener: Tomaž Ocvirk

izključitve: 4minute

7-metrovke: 6(8)

MRD Dobova:Dular 2, Markušić 3, Rožman, Leben, Kučič 2, Polutnik, Humek, Bura 3, Jazbec 1, Zavodnik 2, Krnc, Šušnjara 2, Kunst 4, Sintič 4, Hotko 1, Novak 1

Trener: Sandi Markl

Izključitve: 6minut

7-metrovke: /

Pripravila: Larisa Vogrinc

FOTO: MRD Dobova

Komentarji