NAD PRIČAKOVANJI: Ormožani remizirali z Ribnico

V Ribnici sta se danes pomerila prvouvrščena Riko Ribnica in gostje Jeruzalema iz Ormoža. Ribničani v državnem prvenstvu uspešno nizajo zmago za zmago, med tem pa Ormožani ne najdejo neke konstantne igre, ki bi jih popeljala do zmage. Do sedaj so zabeležili že šest zaporednih porazov. Lahko danes pričakujemo že sedmega?


Tekmo so odlično odprli domači rokometaši in že v 3.minuti tekme povedli za dva zadetka. Za 2 : 0 je zadel Tilen Strmljan. Vendar pa so gostje hitro vrnili in že v 9.minuti tekme izenačili. Za 3 : 3 je zadel Bojan Čudič. Nadaljevala se je izenačena igra gol za gol vse do 17.minute tekme, ko je gostom uspelo tudi prvič na tekmi povesti za tri zadetke. Za 5 : 8 je zadel Dominik Ozmec. Ormožani so svojo minimalno prednost uspeli držati vse do 23.minute, ko so Ribničani, ob zadetku Blaža Nosana, ponovno izenačili, 9 : 9. Do konca polčasa so na igrišču prevladovali domači rokometaši, ki so tudi na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov, 13 : 11.

Drugi polčas pa so nekoliko agresivnejše v obrambi začeli Ormožani. Gostje so Ribničanom uspešno sledili vse do 46.minute tekme, ko so jih ponovno ujeli in izenačili, 19 : 19. Ormožani so Ribničane zmedli tudi s tesnim pokrivanjem najkoristnejšega igralca Ribnice, Tilna Strmljana. Odsotnost le-tega se je krepko poznala v Ribniškemu napadu. Tudi v drugem delu drugega polčasa se je nadaljevala izenačena igra gol za gol. Minimalna prednost zadetka je bila sicer na strani Ormožanov, ki so uspešno nadigravali Ribničane. V 54. in 55.minuti tekme so Ormožani ponovno imeli možnost, da povedejo za dva zadetka, vendar pa sta bila nenatančna pri izvajanju kazenskega strela Bojan Čudič in Tilen Kosi. V odločilnih trenutkih pa se je odlično izkazal tudi domači vratar Njebojša Bojič. Zadbnjih pet minut tekme so videli agresivnejši pristop obeh ekip. Igra je bila kar nekajkrat prekinjena, kar je samo še povečevalo napetost v vroči ribniški dvorani. Obračun se je vsekakor končal nad pričakovanim. Ormožani so presenetili Ribničane in se v Ormož vračajo s točko. Končni rezultat je bil 26 : 26.

Pri domačih sta bila s 6 zadetki najuspešnejša Tilen Strmljan in Rasto Vujačič. Pri gostih pa je ribniško mrežo prav tako 6-krat zadel Dominik Ozmec.

RD Riko Ribnica : RK Jeruzalem Ormož26 : 26(13 : 11)

RD Riko Ribnica:Bojić, Strmljan 6, Horvat, Vujačić 6(1), Žagar 2, Knavs 1, Pahulje, Lešek, Nosan B. 2, Klarič, Kovačič 3, Pucelj 4, Tomšič 1, Nosan M., Setnikar 1, Košmrlj

Trener: Siniša Markota

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 1(3)

RK Jeruzalem Ormož:Šulek, Bogadi 1, Šoštarič, Čudič 5(2), Žuran 4, Horvat, Škrinjar, Šulek, Kocbek 2(1), Balent, Sovič, Kosi 2, Ozmec 6, Mesarić 1, Vujović 5, Ciglar

Trener: Saša Praprotnik

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 3(5)

Pripravila: M.Fišter

FOTO: RD Riko Ribnica 

Komentarji