William Accambray: “Bilo je pomembno, da nocoj zmagamo.”

Odigrana je bila že prva tekma 11.kroga 1.NLB lige. V celjskem Zlatorogu sta se pomerila domača Celje Pivovarna Laško in gostje iz Dobove. Tekma je minila brez večjih presenečenj. Celjani so nadigrali Dobovčane v prav vseh segmentih igre. Dobovčani so nekako še poskušali z agresivno igro, predvsem v obrambi, ampak žal le-ta ni mogla streti izkušenejših Celjanov (več o tekmi tukaj).


S samo igro pa ni bil zadovoljen niti Dobovčan Tilen Leben: “Tekmo smo začeli s prevelikim spoštovanjem do nasprotnika. Vsi smo gledali njihovo dobro predstavo pretekli vikend in nekateri smo se tega ustrašili. Igra nam nikakor ni stekla, nekateri so proti moštvu Celja igrali prvič in to je naredilo razliko na tekmi.”

Vendar pa Celjani že stremijo naprej, vse njihove misli so že usmerjene v nedeljsko tekmo Lige prvakov, ko bodo gostovali pri Motor Zaporozhyu. Prav tako o Zaporozhyu že razmišlja Francoz v celjskih barvah, William Accambray: Bilo je pomembno da nocoj zmagamo, saj moramo resno igrati vsako tekmo, če želimo dobro igrati tudi v Ligi prvakov. Čeprav je mogoče tekma v nedeljo proti Zaporožju pomembnejša od nocojšnje, pa je za nas toliko bolj pomembno da takšne tekme odigramo resno, saj predstavljajo nekakšen trening skozi katerega postajamo vedno boljši. Veseli smo nocojšnje zmage in tako moramo nadaljevati v prvenstvu.”

Pozitivne misli o Dobovčanih pa je strnil Rok Ovniček: “V prvem polčasu smo naredili malce preveč napak in tudi naša obramba ni bila ”prava”, Dobovčani so se dobro upirali. Potem smo v drugem polčasu stopili na plin in naredili razliko, ki smo jo večali vse do konca in zasluženo slavili. Menim, da je bila ta zmaga dobra popotnica za nedeljsko tekmo in upam, da bomo slavili tudi tam.”

RK Celje Pivovarna Laško: Vujović, Jurečič 6, Malus 2, Kljun 1, Košec 2(2), Razgor 5(1), Ovniček 4, Šarac 3, Nenadić 4, Panjtar, Accambray 5(3), Ferlin, Kodrin 3, Horžen, Anić 3, Bećiri 3

Trener: Tomaž Ocvirk

izključitve: 4minute

7-metrovke: 6(8)

MRD Dobova:Dular 2, Markušić 3, Rožman, Leben, Kučič 2, Polutnik, Humek, Bura 3, Jazbec 1, Zavodnik 2, Krnc, Šušnjara 2, Kunst 4, Sintič 4, Hotko 1, Novak 1

Trener: Sandi Markl

Izključitve: 6minut

7-metrovke: /

Torej, Celjane v nedeljo čaka tekma Lige prvakov proti Motor Zaporozhyu, nato pa bodo v sredo, 28.11., gostili ekipo Kopra. Dobovčani pa v naslednjem vikendu odhajajo na gostovanje k mariborskemu Braniku.

 

Pripravila: M.Fišter

FOTO: Matia Ščukovt/RD Koper

Komentarji