Celjani tudi v drugo uspešni

Celjani so se na turnirju v Strugi včeraj veselili zmage. S končnim zadetkom Rakite so uspešno premagali makedonsko ekipo HC Alkaloid. 


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se na včerajšnji drugi tekmi turnirja pomerili z ekipo HC Alkaloid. 

Tekma je bila napeta vse od začetka. Skozi celoten prvi polčas so minimalno vodili Celjani, najvišjo prednost pa postavili s štirimi zadetki prednosti (6:10). Kljub štirim zadetkom prednosti se je ekipa Alkaloida hitro približala le na gol zaostanka (9:10). Borben prvi polčas, v katerem sta bila najnatančnejša Aleks Vlah in Tilen Strmljan, se je končal z rezultatom 15:15. 

Drugi polčas so bolje otvorili domačini, ki so izkoristili napake Celjanov in rdeči karton Aleksa Vlaha. Povedli so s tremi zadetki ki so jih uspešno držali vse do 45. minute. Celjani so hitro našli odgovor in se vrnili. V 57. minuti so povedli za dva zadetka, a je ekipa Alkaloida z igralcem več izenačila. V zadnjo minuto so vstopili izenačeno, zadnji napad pa so imeli Celjani. Tilen Strmljan je ekipi priboril strel iz sedmih metrov. Le dvajset sekund do konca je nato Filip Rakita zadel sedemmetrovko za končnih 28:29. 

Celjane danes čaka tekma za prvo mesto v skupini. Ob 21.15 uri se bodo pomerili z ekipo RK Vardar Skopje. 

 

FOTO: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO FB

Komentarji