Celjani v drugem polčasu pustili le 4 gole!

Rokometaši Dobove so v prvem delu pokazali borbeno igro s katero so bolj ali manj parirali domačim Celjanom. Šele v drugem polčasu so se Pivovarji uspeli razleteti v napadu in dosegli visoko zmago. Gostje so po odmoru dosegli le še 4 zadetke.


V prvem polčasu so se gostje z Dobove dobro zoperstavili državnim prvakom. Po golu Deana Šešića so povedli z 1:3 in vodstvo vzdrževali vse do 12. minute, ko je bil s celjske sedemmetrovke  natančen Domen Novak. Od tega trenutka dalje smo gledali bolj raztrgano igro obeh ekip, razbranila pa sta se tudi oba vratarja. Celjanom je z dvema miniserijama oz. delnima rezultatoma 3:1 do konca polčasa uspelo nabrati tri zadetke prednosti (18:15) s katerimi so si zagotovili ugodnejše nadaljevanje.

V drugem polčasu so branilci naslova le stopili na plin. Miljan Vujović je ubranil tri zaporedne strele gostov, Pivovarji pa so prišli do serije šestih zadetkov in povedli s 24:15. Prvi gol Dobove je v tem delu igre padel šele v 39. minuti, ko je bil natančen Teo jezernik. Toda takoj za tem je za goste nov strelski post, v katerem so Celjani znova nanizali 6 neodgovorjenih napadov, na semaforju pa je pisalo 30:16 v korist domačih. Gotovega poraza rokometaši Dobove niso uspeli umiliti in prvakom priznali premoč z visokih 37:19.

 

Foto: RK Celje Pipovarna Laško

Komentarji