Koprčani v Ljubljani brez težav do novih dveh točk

Športna dvorana Krim je gostila tekmo 17. kroga Lige NLB med MRK Ljubljana in RD Koper. Ljubljančani so se po zmagi nad Mariborom nekoliko dvignila od dna lestvice, medtem ko so na drugi strani Koprčani po zmagi nad Loko prišli na 4. mesto prvenstvene razpredelnice. Pričakovali smo izenačeno tekmo, saj se je prva tekma teh dveh nasprotnikov končala z zmago Ljubljančanov 23:24.


Po izenačenih prvih petih minutah srečanja pa so nato rokometaši Kopra na krilih Staša Slatinka Jovičiča povedli s tremi goli prednosti (5:8). Tako je moral s svojo prvo minuto odmora reagirat domači strateg Bojan Čotar. Njegove varovance je vsaj za nekaj trenutkov prebudilo, saj so v 12. minuti zaostanek znižali le še na dva zadetka (8:10). A to ni bilo dovolj za danes izjemno razpoložene Koprčane. Ljubljančani predvsem v obrambi niso našli pravega recepta z razigrane goste. Ti so v 24. minuti povedli že s sedmimi zadetki prednosti (13:20). Razlika sedmih zadetkov je bila tudi ob polčasu. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 16:23.

V drugi polčas so z dvema hitrima goloma odprli domačini. A tudi na to so imeli odgovor Primorci. Lahko rečemo, da njihova zmaga niti v enem trenutku drugega polčasa ni bila ogrožena. Prednost so večali iz napada v napad in tako v 40. minuti povedli že za devet golov (20:29). Ljubljančani so se z delnimi izidom 4:0 sicer približali na pet golov (24:29), a je z pametno minuto odmora odreagiral gostujoči trener Uroš Rapotec in tako zaustavil nalet Ljubljančanov. Do konca srečanja smo spremljali hitro igro z veliko napakami. Na koncu pa so rokometaši Kopra brez težav osvojili novi dve točki. Končni rezultat je bil 26:36.

Pri domačih je bil z devetimi goli najučinkovitejši prav bivši igralec Kopra, Nejc Planinc, za goste je bil s sedmimi zadetki strelsko najbolj razpoložen Matevž Žagar.

LJUBLJANA : KOPER  26:36 (16:23)
Planinc 9; Pintar in Stopar po 4; Žagar 7, Slatinek Jovičič, Marič in Poklar po 6

FOTO: MRK Ljubljana

Komentarji