Celjani v Franciji do izjemno pomembne zmage

Na preloženi tekmi 7. kroga lige prvakov so rokometaši Celja gostovali pri francoskem Nantesu. Za Celjane ena pomembnejših tekem lige prvakov, saj je Nantes eden izmed glavnih tekmecev Celjanov v boju za napredovanje v osmino finala. Na prvi medsebojni tekmi so bili v Celju z rezultatom 25:31 boljši Francozi. Celjani bi si z zmago naredili pomemben korak proti uvrstitvi v nadaljevanje, a borba do konca bo še zelo napeta.


Celjani so tekmo dobro odprli. Po dveh zadetkih Kristjana Horžena in enemu kapetana Davida Razgorja so povedli z 1:4. Celjani so nadaljevali z dobro igro na začetku prvega polčasa in ob koncu 10. minute po zadetku Tilna Kodrina vodili že za štiri (3:7). Nato pa manjši padec v igri Celja kar so s pridom izkoristili Francozi. Po odlični igri v obrambi in nekaj napakah Celjanov v napadu so rokometaši Nantesa na polovici prvega polčasa rezultat izenačili na 8:8. V nadaljevanju prvega polčasa smo nato spremljali zelo izenačeno tekmo. Celjani so povedli z dvema zadetkom prednosti nato pa držali prednost, čeprav so bili rokometaši Nantesa nekajkrat zelo blizu izenačenja. Za to se lahko zahvalijo tudi vratarju Miljanu Vujoviću, ki je blestel z izjemnimi obrambami. Že v prvem polčasu je namreč zbral kar devet obramb. Čeprav so po izgubljeni žogi Celjanov  igralci Nantesa izenačili na 13:13 je za vodstvo slovenskih prvakov ob odmoru z 13:14 poskrbel Matic Grošelj.

V drugi polčas so bolje vstopili domačini in sploh prvič na tekmi povedli. A Celjani niso dopustili, da bi se le,  te preveč oddaljili. Bili so v stiku s Francozi in tako še vedno imeli svoje račune na tekmi. Z bolj zbrano igro s v 36. minuti po zadetku Horžena ponovno povedli (15:16).  Po naslednjih nekaj izenačenih minutah pa so kot prvi prestavo višje prestavili rokometaši Celja. V 43. minuti je po protinapadu na 20:23 povišal Kodrin. Še vedno pa je na golu blestel danes zares izjemni Vujović. V drugem polčasu pa sta svoje rokometno znanje pri Celjanih pokazala tudi mlada Veron Načinović in Arsenije Dragašević. 

Po tem, ko so Francozi zaostanek štirih golov 22:26 prepolovili na 24:26 je z minuto odmora reagiral trener Celja Tomaž Ocvirk. Bil je nezadovoljen z igro svojih fantov, saj si z igralcem več niso uspeli priigrati prave priložnosti ter, ker se niso držali načrtov, ki so se jih dogovorili v garderobi. Na srečo Celjanov, njihovih napak niso kaznovali domačini. Tako kot je bil izenačen večji del tekme je bil izenačen tudi zaključek. Slabi dve minuti do konca je imel Domen Novak na voljo strel s sedmih metrov, a je žal zgrešil. Francozi niso uspeli tega izkoristiti. Novak je svojo napako popravil v naslednjem napadu, ko je zadel z desnega krila. Na koncu se je to izkazalo za odločilen gol na tekmi. Celjani so na koncu zasluženo slavili z rezultatom 28:30. Rokometaši Celja so se tako Francozom oddolžili za poraz, ki so jim ga prizadejali konec novembra v dvorani Zlatorog.

Pri Nantesu je bil najboljši strelec David Balaguer Romeu z desetimi zadetki, slovenski reprezentant Rok Ovniček je dodal enega. Za Celjane je bil najučinkovitejši Žiga Mlakar z osmimi goli, blestel pa je predvsem vratar Miljan Vujovič, ki je na koncu zbral petnajst obramb.

NANTES : CELJE  (13:14)
Balaguer Romeu, Minne in Riviera Folch po 5 ; Mlakar 8, Horžen in Kodrin po 5 

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji