Celjani v izdihljajih tekme preko Trebnjega do polfinala

Trebnje Celje pokal

Ena najbolj pričakovanih tekem v tej rokometni sezoni je bila odigrana v Trebnjem. Domačini so v četrtfinalu slovenskega pokala pričakali rokometaše RK Celje Pivovarna Laško. Prvo in drugouvrščeni ekipi na prvenstveni lestvici sta se v pokalu srečali že tako zgodaj.


Pričakovali smo napeto in tesno tekmo ter jo tako tudi dobili. Prvi gol na tekmi je pripadel domačinom z golom Mihajla Radojkovića. Sledili so goli Cirarja in Kotarja in vodstvo s tremi goli razlike. Gostje iz Celja so za streznitev potrebovali le nekaj minut in v 14. minuti je bil izid že poravnan pri številki 7. Le pet minut kasneje je pri Celjanih porumenel Suholežnik, a pravi šok je bil na domači strani, ko je rdeči karton prejel Vid Miklavec. Coklan je izkoristil zmedo in gostom prinesel prvo vodstvo. Preostanek prvega polčasa je potekal še tesneje in še bolj napeto, dokler ni kulminiral tik ob koncu. Sodnik Ivančič je rdeči karton pokazal še Maticu Suholežniku in prvi polčas je bil končan. Rezultat 15:14 v korist Trebnjega.

Če je bil prvi polčas znak nadaljevanja, smo lahko še naprej uživali v dvoboju ekip. Strelsko se je začelo počasi, saj je bil Cokan v 43. minuti znižal na 19:18. Sedem minut pred koncem so Trebanjci vodili s tremi goli prednosti, preobrat pa je začel Terzić, ki je zadel za 23:21. Še en njegov gol in zadetek Cokana v 56. minuti sta pomenila izenačenja. Obrambi vratarjev na obeh straneh sta dobili nadaljevanje v napadu Celja. Tim Cokan je dosegel zadnji gol na tekmi – gol, ki je Celje popeljal v polfinale.

RK Trimo Trebnje : RK Celje Pivovarna Laško – 23:24 (15:14)

Komentarji