Dobova z zmago nad Krko do polfinala pokala

Krka Dobova

V dvoboju MRK Krka in RK Dobova smo gledali izenačen dvoboj, a v nadaljevanje pokalnega tekmovanja se je uvrstila gostujoča ekipa Dobove. Slavila je z rezultatom 19:22 in se na ramenih 7 golov Željka Šukića in 6 golov Nika Rantaha veselila napredovanja v slovenskem pokalu.


Prvi gol na tekmi je za goste dosegel Željko Šukić, čemur je sledilo njegovo obdobje v prvih desetih minutah. Še dva gola in en rumeni karton so pomenili vodstvo gostov z rezultatom 3:5. Hitro so povišali na tri zadetke zaostanka in pri taki razliki v večini tekme tudi ostali. V 24. minuti tekme je Klemen Matko na domači strani prejel rdeči karton, polčas pa se je zaključil z rezultatom 10:13.

Drugi polčas so prav tako odprli gostujoči rokometaši, ki so prednost povišali na štiri in tudi na pet golov. Domačini so se vrnili po golih Bradeška in Kukmana. Po obrambi Brajerja je Žan Grojzdek zaostanek znižal na dva gola. V 46. minuti je Uroš Knavs zmanjšal na gol zaostanka pri rezultatu 18:19. To je bil rezultat, ki je vzdržal vse do 54. minute, ko je izenačil prav Knavs. Takega zaključka tekme si nikakor niso želeli domači rokometaši, a do konca tekme je Dobova dosegla še tri gole.

MRK Krka : RK Dobova – 19:22 (10:13)

Komentarji