Ločani z odličnim začetkom drugega polčasa do uvrstitve na Final4

Zadnji četrtfinalni obračun pokala Slovenije je pripadel rokometašem Ljubljane, ki so v svoji dvorani na Galjevici gostili ekipo RD Urbanscape Loka. Za favorite so veljali gostje iz Škofje Loke, saj so v ligi NLB na visokem 5. mestu, medtem ko se Ljubljančani borijo za obstanek. A Ljubljančani v tekmo niso šli brez svojih načrtov.


Izenačen začetek tekme je prinesel nekaj menjav v vodstvu. Kot prvi so si prednost dveh zadetkov priigrali gostje, ki so v 9. minuti povedli z 3:5. V 14. minuti so gostje prednost povišali še za gol (4:7) in tako je moral domači trener Roman Šimon seči po minuti odmora. Njegovim varovancem je to pomagalo, saj so v 18. minuti po delnem rezultatu 4:1 izid izenačili na 8:8. Zaključek prvega polčasa pa je pripadel Ločanom. Te so v zadnjih 10. minutah počasi višali razliko in si do konca prvih 30. minut priigrali prednost štirih zadetkov. (10:14).

Na začetku drugega polčasa pa popolna dominanca Gorenjcev. Fantastičen vstop v drugi polčas je Ločanom v 38. minut prinesel prednost desetih golov (12:22). To je tehtnico dokončno prevesilo na stran gostujoče zasedbe. Ljubljančani so lovili zaostanek, a jim je slab začetek drugega polčasa to onemogočil. Ločani so kot izkušenejša zasedba tekmo mirno nadzorovali in gostiteljem niso dopustili, da bi se približali na manj kot sedem golov. Na koncu so se rokometaši Loke veselili zmage z rezultatom 24:32 in uvrstitve na zaključni turnir pokala Slovenije.

Pri domačih je bil s petimi goli najučinkovitejši Miha Kolmančič, pri gostih pa je z desetimi zadetki izstopal Urban Pipp.

LJUBLJANA : URBANSCAPE LOKA 24:32 (10:14)
Kolmančič 5, Lukman J. 4; Pipp U. 10, Cingesar 4

FOTO: Tjaša Jankovič / MRK Ljubljana

Komentarji