Celjani v lov na 22. pokalni naslov

V četrtfinalu pokala Slovenije smo včeraj spremljali dvoboj med Trebnjem in Celjem. Domačini iz Trebnjega so pred tekmo imeli razlog za optimizem, saj so na prejšnji tekmi proti Celjanom zmagali v gosteh. Domačini so v prvem polčasu resno ogrožali Celjane, v drugem delu pa so se gostje povsem odlepili in zasluženo zmagali.


Začetek tekme je pripadel domačinom, ki so po sedmih minutah igre vodili z 6 : 4. V domačih vratih je bil izjemno razpoložen Urh Brana. Celjski rokmetaši so kljub temu uspeli izenačiti, v drugem delu prvega polčasa pa je vlogo prevzel Accambray, ki je v prvem polčasu zadel 6-krat. Celjani so z nekaj obrambami Panjtarja uspeli povesti, a so se jim domačini hitro približali in ob polčasu rezultat izenačili.

Celjski vitezi so v drugem polčasu nadaljevali z igro, ki so jo prikazali v zadnjih minutah prvega polčasa. Celjska obramba je bila dovolj čvrsta, da je zaustavljala domačine, ki niso imeli več razpoloženega vratarja. Na drugi strani pa se je izkazal Panjtar, ki je s svojimi obrambami vlival samozavest svojim soigralcem, ti pa so višali rezultatsko prednost. Trebanjci so upe na zmago izgubili v zadnji četrtini tekme, ko so Celjani vodili že za +9, domačini pa so v zadnjih minutah uspeli nekoliko ublažiti poraz.

Celjanom je do danes uspela uvrstitev na zaključni turnir ali v finale v prav vsaki izvedbi tekmovanja. Na letošnjem zaključnem turnirju, ki bo 11. in 12. maja, bodo poizkušali osvojiti še 22. naslov, ko se bodo za naslov borili z Gorenjem Velenje, RK Sviš Ivančna gorica (ki je presenetljivo izločil Ribnico) ter Krko.

Sreda, 13. marec, ob 19.00 (Športna dvorana OŠ Trebnje):
RK Trimo Trebnje – RK Celje Pivovarna Laško 26:33 (16:16)
RK Trimo Trebnje: Brana 12 obramb, Urbič 1 obramba, Hasić; Seferović 5, Dobovičnik 3, Matic Kotar 1, Miha Kotar, Marko Kotar 3, Udovič 6 (1), Sašek, Majzelj, Redek 1, Bojanić 3, Grbić, Grandovec 1, Cirar 3

RK Celje Pivovarna Laško: Panjtar 16 obramb, Mlakar; Vujović 4, Jurečič, Malus 1, Razgor 6 (2), Ovniček 1, Marguč 2, Nenadić, Accambray 9 (3), Kodrin 6, Horžen 2, Makuc 2, Anić, Bećiri

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji