Krka s težavami na zaključni turnir pokala Slovenije

Včeraj sta se v četrtfinalu pomerila drugoligaš Grosuplje in Krka, ki je kot prvoligaš imel vlogo absolutnega favorita. V dvorani Brinje v Grosuplju pa favorizirani gostje niso imeli lahke naloge, saj so se Grosupeljčani upirali do zadnjih minut. Kljub slabi igri so si rokometaši Krke priigrali vstopnico na zaključni turnir pokala Slovenije.


Domačini so tekmo začeli motivirano in zavzeto, saj so vedeli da nimajo kaj izgubiti. Kljub začetnih 0 : 3 so Grosupeljčani ujeli ritem igre in z uspešno obrambo povsem enakovredno igrali z Novomeščani. Po prvem polčasu je ekipa Krke uspela zadržati minimalno prednost dveh golov (11 : 13).

Drugi polčas so Krkaši začeli medlo, z nezbranostjo v napadu in slabšo igro v obrambi pa so znova ponudili priložnost Grosupeljčanom, ki so v 39.minuti prvič povedli s 16:15. Minuta odmora je Novomeščane prisilila, da so zaigrali odločneje, popravili igro v obrambi ter tekmo »rešili« šele v 54. minuti, ko so lahko ob štirih zadetkih prednosti že lažje zadihali in imeli zmago v svojih rokah.

Po tekmi je svoje občutke delil Grega Okleščen: »Igra, ki smo jo prikazali danes, nam ne more biti v ponos. Morda smo malo preveč podcenjevali nasprotnika, kar se je videlo že kmalu, ko enostavno nismo mogli zadeti. Grosupeljčani so nam bili neprestano za petami, v drugem delu so sicer še poskušali zapretiti, a smo na koncu le uspeli dobiti to tekmo, ki nas pelje v finale pokala.«

Foto: MRK Krka

Komentarji