ZGODOVINSKI USPEH: SVIŠ preko Ribnice na final 4

Članska ekipa RK SVIŠ Ivančna Gorica, ki ji poveljuje trener Aleksander Polak, je spisala novo zgodovinsko pravljico. V četrtfinalu pokala Slovenije je namreč premagala favorizirano ekipo Ribnice.


S to zmago so se Ivančani uvrstili na zaključni turnir pokala Slovenije, kar je, ravno v času, ko mineva 5 let od zgodovinske uvrstitve na FINAL4, nov zgodovinski uspeh. Kapetan Simon Stopar in soigralci so bili izredno optimistični pred dvobojem, sploh po osvojenih točkah proti Kopru in Mariboru. Gostje, ki so pred dnevi v njihovi dvorani premagali ivanjške rokometaše, so bolje pričeli srečanje in povedli z 1:3. SVIŠ-evci so Ribničane ujeli in rahlo prevesili tehtnico na svojo stran. Po zadnjem izenačenju (na 12:12 v 22. minuti) pa je sledil domači nalet ter delni izid 7:2, zaradi česar so  domači na polčas odšli s prednostjo 5 zadetkov (19:14).

Nejc Vencelj (RK SVIŠ Ivančna Gorica): “Z zadnjimi tekmami smo si dvignili samozavest na pravo raven in s tem, sploh po slabem prvem delu, začeli verjeti, da zmoremo. Pomembno je bilo tudi sobotno srečanje v Ribnici, kjer smo kljub porazu prikazali dobro igro. S tem smo danes verjeli, da lahko presenetimo in dosežemo zgodovinski uspeh – uvrstitev na zaključni turnir pokala Slovenije.”

Domači so samozavestno igro iz končnice prvega polčasa prenesli tudi v začetek drugega dela in si po enajstih minutah srečanja priigrali najvišjo prednost na tekmi (24:17). Sledil je padec v ivanški, gostje so se odločili za tesno pokrivanje našega kapetana Stoparja ter postopoma nižali našo prednosti. Vse to je pustilo posledico, da so gostje napravili delni izid 3:9 in se tako približali na samo zadetek zaostanka (27:26 v 52. minuti).

Če smo na tekmah s Koprom in Mariborom govorili o napeti končnici, potem je bila ta končnica za infarkt. Najprej so gostje prejeli dve zaporedni izključitvi in Grojzdek je domače z dvema zaporednima zadetkoma popeljal v vodstvo z 29:26. Sledil je preobrat, Ivančani so prejeli 3 zaporedne izključitve ter igrali s kar tremi igralci manj. V teh trenutkih je zablestel vratar Nejc Vencelj, ki je obranil povsem neoviran strel Janu Puclju in poskrbel za ključno potezo tekme. Gostje so rezultat znižali na 30:29, a več kot to jim ni uspelo! 

Prva strelca domačinov sta bila Žan Grojzdek in Simon Stopar, ki sta zadela po sedemkrat. Pri gostih pa sta po šestkrat zadela Tilen Strmljan in Jan Pucelj.

Tilen Strmljan (RD Riko Ribnica): “Tekmo smo pričeli izredno slabo, v končnici prvega polčasa so nam pobegnili na pet zadetkov  prednosti. V drugem delu smo jih ves čas lovili, prišli sicer na zadetek zaostanka, a je v ključnih trenutkih njihov vratar obranil par pomembnih strelov. Imeli smo tri igralce več v napadu, a vseeno nismo zadeli. Na koncu se nam žal ni izšlo.”

Četrtfinale pokala Slovenije:
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD RIKO Ribnica 30:29 (19:14)

Ivančna Gorica, športna dvorana OŠ Stična, 450 gledalcev, sodnika Dejan Čretnik in Miloš Turnšek

SVIŠ: Škorc (5 obramb), Vencelj (2 obrambi), Knez 3, Zafran 2, Fink 2, Grojzdek 7, Tekavčič, Hrovat, Stopar 7, Matej Košir 2, Pirnat, A. Kutnar, Krabonja 3,  Matic Košir 4, D. Košir, S. Vidmar

Ribnica: Klarič (7 obramb), Glavan; Strmljan 6, Horvat 2, Vujačič 4, Žagar, Knavs 3, Ranisavljevič, Pahulje, Lešek 2, B. Nosan 1, Pucelj 6, Tomšič, M. Nosan 2, Setnikar 3, Košmrlj

Sedemmetrovke:  SVIŠ 4 (4), Ribnica 5 (5)

Izključitve: SVIŠ 16 min; Ribnica 10 min

Komentarji