Celjani v pokalnem obračunu povozili Ljubljančane

V prvem krogu Pokala Slovenija sta se včeraj merili moštvi MRK Ljubljane in RK Celje Pivovarna Laško. Celjani so popolnoma upravičili vlogo favoritov in prvouvrščeno moštvo drugo ligaškega tekmovanja ugnali kar za 17 golov (28-45). 


Ljubljančani so do prvega in tudi edinega vodstva na tekmi prišli v 1. minuti, ko je prvi zadetek na tekmi dosegel Herman Leskovar. Nato sta bili moštvi izenačeni še pri izidu 2-2, takoj zatem pa so Celjani vzpostavili prevlado na igrišču. Z delnim izidom 0-5 so najprej pobegnili na 2-7, v nadaljevanju obračuna pa samo kazali svojo premoč na igrišču. Prednost Celja je bila že v prvem polčasu dvomestna, zanj je v 18. minuti poskrbel Stefan Žabić (8-18). Dvom o končnem zmagovalcu je bil razblinjen že ob koncu prvega polčasa, saj so ga gostje dobili z 10-25.

V drugem polčasu tekmovalnega rokometa več ni bilo. MRK Ljubljana je tako prišla tudi na svoj strelski račun, saj je bil ta del igre precej bolj izenačen in so ga Celjani dobili “zgolj” z 20-18. Prvi strelec Ljubljančanov je bil Lovro Brulec s 5 goli, za Celjane jih je 10 zabil Tim Cokan, 8 jih je dodal Mitja Janc

 

Komentarji