Pokalni prvaki do četrtine finala Pokala Slovenije

Aktualni Pokalni prvaki Slovenije so se v Slovenj Gradcu veselili nove zmage in napredovanja v četrtino finala Pokala Slovenije. 


Velenjčani so tekmo dobro odprli in z zadetkom Tilna Sokoliča v tretji minuti povedli s 3:0. Vodstvo črno-rumenih ni trajalo dolgo, saj so domačini hitro rezultat izenačili in po zadetku Roka Cvetka prvič povedli. Izenačen dvoboj se je nadaljeval, borbene Slovenjgradčane pa je v vodstvu držal razpoloženi Gašper Dobaj. V zadnjih minutah prvega polčasa je nekaj ključnih strelov domačih zaustavil Matevž Skok in svojo ekipo popeljal do novega vodstva. Velenjčani so prednost uspeli zadržati in se na odmor odpravili z zadetkom prednosti (14:15). 

Vratarski dvoboj se je nadaljeval tudi v drugem polčasu tekme osmine finala Pokala Slovenije. Z Matevžem Skokom med vratnicama in lahkimi zadetki so ose povedle za pet. Domačinom je upanje, z nekaj ključnimi obrambami vrnil Gašper Dobaj. Slovenjgradčani so uspeli spet povesti, a njihovo vodstvo nj dolgo trajalo. Domen Tajnik in David Kovačič sta v končnici tekme držala tempo Velenjčanom in jih popeljala do nove zmage in napredovanja v četrtino finala Pokala Slovenije. Končni rezultat je bil 26:29.

Z osmimi zadetki je bil najboljši strelec tekme Domen Tajnik. Pri domačinih sta bila s sedmimi najbolj strelsko razpoložena Rok Cvetko in Jaroš BulovičMatevž Skok je zbral 10 obramb. 

Sodnika: Boštjan Žitnik, Tomaž Kržan
RK SLOVENJ GRADEC : RK GORENJE VELENJE 26:29 (14:15)
RK SLOVENJ GRADEC: , Dobaj 8 obramb, Cvetko 7, Bulovič 7, Levc 3, Šol 2, Kotar 1, Eskeričić 3, Starc 1, Pelko 2
RK GORENJE VELENJE: Skok 10 obramb, Tajnik 8, Pipp 2, Pajt 7, Kovačič 6, Sokolič 1, Verdinek 1, Šiško 3, Jovičić  1
Sedemmetrovke: RK Slovenj Gradec (1/1), RK Gorenje Velenje (6/7)

 

Komentarji