Celjani v zadnjih sekundah tekme do zmage v Nantesu (+HIGHLIGHTS)

Rokometaši Celja so v 11. krogu EHF Lige prvakov gostovali pri favoriziranem Nantesu Roka Ovnička, ki je bil pred tem krogom na 3. mestu v skupini B. Celjani so prikazali fanatično borbo in odlično napadalno predstavo, ki jo je v zadnjih sekundah tekme z zadetkom kronal Aleks Vlah. Celjani so slavili z rezultatom 32-31.


Začetek tekme so favorizirani domačini dobro začeli. Hitro so si priigrali prednost 4 zadetkov. To je Celjane le še dodatno podžgalo. Od vodstva Nantesa z 9-5 so Celjani zaigrali kot prerojeni, v vratih pa je blestel mladi Gal Gaberšek. Že v prvem polčasu je obranil vse 3 sedemmetrovke. V zadnjih minutah prvega polčasa so Celjani leteli po igrišču in s prednostjo odšli na odmor. Prvi polčas so dobili z rezultatom 17-15.

V drugem polčasu so domačini hitro ujeli Celjane. Prišli so tudi do vodstva z 22-21. Gal Gaberšek je še naprej odlično branil in favoriziranim domačinom ni dopustil večje prednosti. V napadu sta bila razigrana kapetan Celja Aleks Vlah in Patrik Martinović. Odlični desni zunanji je v drugem polčasu dosegel 4 od 5 zadetkov. V zaključku tekme so Celjani zapravili dva čista strela iz krilnih položajev in zdelo se je, da bo Nantes prelomil tekmo. Celjani se niso dali in kljub sumljivim sodniškim odločitvam zdržali do konca. V zadnjem napadu je Aleks Vlah zadel, sodnika pa sta žogo vrnila na 9 metrov zaradi prekrška. Ostale so le še 3 sekunde, Vlah je sprožil in z izjemnim strelom premagal Viktorja Halgrimssona. Celjani so lahko začeli slaviti zmago z rezultatom 32-31.

Za Celjane je 7 zadetkov dosegel Aleks Vlah, po 5 sta jih dodala Patrik Martinović in Gal Marguč. Gal Gaberšek je bil izjemen saj je zbral 15 obramb in obranil kar 4 strele iz sedmih metrov.

 

 

Komentarji