Tekma za biti ali ne biti

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je le še ena tekma skupinskega dela EHF Lige prvakinj. Tekma, ki bo odločala o napredovanju, tekma za biti ali ne biti. Tigrice bodo lov na svojo drugo zaporedno uvrstitev v play-off najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja v Areni Stožice začele v nedeljo, 12. februarja, ob 14.00 proi ekipi  CSM Bucuresti .


Rokometašice Krima Mercatorja so v dvanajstih krogih EHF Lige prvakinj zabeležile pet zmag in osem porazov. Dvakrat so premagale nemočen Banik Most, dvakrat varovanke Pabla Morele, edinim nemškim predstavnicam med evropsko rokometno smetano pa so na domačem parketu vrnile udarec za visok poraz na gostovanju. Na svojem računu imajo tako pred zadnjo odločilno preizkušnjo deset točk – prav toliko kot nemški Bietigheim in le eno manj od francoskega Bresta.

Možnosti za napredovanje tako ostajajo odprte. A v nedeljo Krimovke nujno potrebujejo zmago, poleg tega pa bi jim prav prišla tudi ”pomoč” Banika Mosta, ki bo gostil aktualne nemške državne prvakinje, in Vipersa Kristiansanda, ki bo gostoval v Brestu.

Odločilna preizkušnja, za katero si četa Dragana Adžića želi in verjame, da si jo bo ogledalo lepo število rokometnih privržencev, se bo v Areni Stožice začela ob 14.00. Neposredni prenos tekme bo na Arena Sport 1.

Komentarji