Hansen se od rokometa oddaljuje zaradi stresa!

Pri danskem Aalborgu so pred tekmo s Pick Szegedom prenesli sporočilo njihovega superzvezdnika Mikkela Hansena, da ne bo igral rokometa do nadaljnega. Razlog? Stres.


Jan Larsen, direktor Aalborga: “Po pogovoru z njegovo družino, klubskimi zdravniki in vodstvom Aalborga smo mu potrdili zdravstvene težave navezane na simptome stresa. Izhajajo iz zelo zahtevnega leta zanj. Bilo je hektično leto za Mikkela. Najprej je pomladi 2022 imel krvni strdek, po desetih letih igranja na tujem se je preselil nazaj na Dansko ter velika pričakovanja in fokus, ki ga je moral držati jeseni, ko je igral za Aalborg in potem še januarsko svetovno prvenstvo. Ko se je vrnil iz svetovnega prvenstva je bilo očitno, da je merica polna. Skupaj smo naredili edino pravo potezo, kjer je fokus popolnoma na temu, da dobi potreben čas in profesionalno podporo, da si opomore. Veselimo se njegovega prihoda nazaj, a trenutno je najbolj pomembno, da se posveti čas sebi in svoji družini.”

Trenutno ni nobenih dodatnih informacij o Hansenovi situaciji, vodstvo Aalborga pa naproša vse medije in ostale, da pustijo njega in družino pri miru.

Hansen ni prvi izmed vrhunskih rokometašev, ki so se od našega športa oddaljili zaradi stresa. Yvette Broch, Anna Vyakhireva in Daria Dmitrieva so igralke najvišjega rokometnega kova, ki so se s podobnimi težavami spopadale v preteklosti.

 

Komentarji