Celjani v Zagreb po osmino finala

Celjski rokometaši bodo po odlični igri in zmagi proti največjemu rivalu na tekmi v nedeljo nocoj gostovali v Zagrebu. Varovanci Tomaža Ocvirka bi si lahko z zmago praktično že priigrali vstopnico za osmino finala. Nakup vstopnic iz Slovenije za spektakel v največjem hrvaškem mestu je blokiran, ampak podpora gostom bo zelo glasna.


Že dvaindvajseti večni rokometni derbi med Zagrebom in Celjem bi lahko danes odločil potnika v osmino finala, a samo, če bodo Celjani iz Zagreba odnesli popolni izkupiček. Ob zmagi hrvaških prvakov pa se bo položaj v skupini A močno zapletel.

Rokometni spektakel v Zagrebu bo po poročanju celjskega predstavnika medijev Mihe Panteliča obiskalo 110 Florijanov, še okoli 200 navijačev pa naj bi se naj na tekmo odpravilo v lastni režiji. Pri nakupu vstopnic pa je prišlo do različnih zapletov, saj je bil na portalu ulaznice.hr nakup vstopnic iz Slovenije blokiran.

Celjani imajo po polovici rednega dela tekmovanja v Ligi prvakov štiri točke, Zagreb ostaja pri eni sami. Ob zmagi Celja bi se razlika povečala na pet točk in šesto mesto bi bilo praktično že oddano, ob zmagi Zagreba, pa bi bili v prednosti Hrvati, ki jih v nadaljevanju tekmovanja čakata še dva domača obračuna proti Elverumu in Aalborgu.

22. balkanski “El classico” med Zagrebom in Celjem v Ligi prvakov se bo začel ob 18. uri in si ga bo mogoče ogledati v živo na Šport TV 1.

Foto: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji