Celjani vendarle odnesli celo kožo iz Novega mesta

V Novem mestu so bili nocoj izpolnjeni pogoji za pravo rokometno praznovanje. MRK Krka je igrala prvo tekmo ob vrnitvi v 1. NLB, na drugi strani pa je stal RK Celje Pivovarna Laško, aktualni prvak. Po napetem srečanju so gostje iz Celja vendarle odnesli celo kožo.


Prvi polčas se je odvijal po precej presenetljivih notah. Obe moštvi sta bili v uvodnih 8. minutah izenačeni, nato pa je Krka prevzela iniciativo. Z serijo 4-0 so Novomeščani šokirali goste in prišli do vodstva z 9-5, črne minute Celjanov pa je z zadetkom prekinil Aleks Vlah. Gostitelji se tu niso ustavili. Na krilih pridobljene samozavesti so leteli po igrišču in povedli celo s +7 (18-11). Šele v zadnjih trenutkih polčasa so Celjani nekoliko znižali (19-14).

Povsem jasno je bilo, da aktualne prvake čaka težka naloga, v kolikor so se želeli vrniti v igro in celo zmagati. Z grajenjem povratka so Štajerci pričeli takoj v prvih desetih minutah. Po pravem “blitzkriegu” Celjanov je Tim Cokan že v 39. minuti znižal na 20-19. Domači so nato spet nekoliko pobegnili, a v 47. minuti so gostje z novim zadetkom Cokana izenačili (23-23). 

V zadnjih deset minutah smo spremljali pravo dramo. Potem, ko je bil izid celo izenačen je Celjane v vodstvo končno popeljal Vlah (26-27). Aktualni prvaki od tod dalje več niso popustili in prišli do končne zmage z 28-30.

Foto: MRK Krka

 

Komentarji