Celjani z jasnim ciljem odpotovali v Gudme

Celjski rokometaši so se v zgodnjih petkovih urah podali na pot proti danskemu Gudmeju, kjer jih jutri čaka drugi polčas obračuna prvega kroga kvalifikacij za EHF Evropsko ligo proti GOG-u. Celjani so prvo tekmo v Zlatorogu dobili s štirimi zadetki prednosti, na Dansko pa potujejo z jasnim ciljem – uvrstitev v drugi krog kvalifikacij.


V Gudmeju bo v soboto na sporedu še »drugi polčas« prvega kroga kvalifikacij za nastop v EHF Evropski ligi. Prvega so Celjani minulo soboto v Zlatorogu dobili, prednost znaša štiri zadetke, potem ko so vodili tudi že za sedem. Danci so po tekmi priznali, da so jih pivovarji presenetili z igro in so se nadejali boljšega rezultata. Sedaj bodo s številnimi zvezdniki doma poizkušali rezultat obrniti, a seveda načrti rokometašev Celja so prav takšni, torej doseči zmago in se uvrstiti v drugi krog kvalifikacij.

Danska ekipa ima leto izjemno visoke ambicije, v napovedih sezone so omenjali naslov danskih prvakov, kot tudi udeležbo na zaključnem turnirju Evropske lige, za kar pa se bodo morali sedaj zelo potruditi, saj pred povratno tekmo zaostajajo za štiri zadetke. V svojih vrstah imajo izjemne rokometaše, ki so tega sposobni, najbolj zveneča imena so Torbjørn Bergerud, norveški reprezentančni vratar, švedski krilni igralec Jerry Tollbring, danski reprezentančni pivot Anders Zachariassen, danski srednji zunanji Morten Olsen ter desni zunanji Mathias Gidsel, MVP Olimpijskih iger v Tokiu, ki je v Zlatorogu z desetimi zadetki potrdil izjemno formo.

 

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji